Recai Irmak


DOLAR, DÜŞER DEDİKÇE KANATLANIVERDİ!

DOLAR, DÜŞER DEDİKÇE KANATLANIVERDİ!


         Sevgili dostlar 08.08. 2018 günü benim dolarım ülkem için feda olsun diye bir yazı aldım kaleme, gazetemin internet sitesinde yer aldı. Okuyan okuyucularım bilir. Gerçekten nükte ederek ve güzel temennilerle yazmıştım.

          Dikkat çekmek istedim.

           Ertesi gün sosyal medyamda bazı tedbirlerin acilen alınmasını, yastık altında garip gurabanın, fakir fukaranın öyle doları olmayacağını asıl dolarların iş adamlarında olduğunu ve bu dolarları öyle yastık altına filan koymadıklarını, ya özel kasalarında, ya malik hanelerinde ya da banka hesaplarında olduğunu paylaştım.

          Yeni bir ekonomik paketin acilen açıklanmasını ve piyasaların  rahatlatılmasından bahsettim. Faizlerin  yükseltilerek doların ateşinin  düşürülmesini, KOBİ lerin ayakta durmaları ve kepenk kapatmamaları için acilen iş ayrımı yapılmadan bir kısmı belli bir yıl,  bir kısmı geri ödemesiz ve faizsiz kredi için gerekli düzenleme yapılmasını,  ithal mallara gümrük vergisi yükseltilerek üreticilerin teşviklerinin esaslı bir şekilde artırılmasını, bürokraside gereksiz atamalara artık son verilmesi gerektiğini, Bakan Yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, yok efendim bir yığın gereksiz danışman gibi kadroların artık şişirilmesine son verilmesini, geri dönüşümü olmayan büyük çapta ki ölü yatırımların ertelenmesi ve bu ertelemenin açıklanması gerektiğini, araç saltanatına son verilerek, lüks villa, bina ve rezidans kiralayarak bakanlıkların iskanına son verilmesini, saray gibi kullanılan malikane masraflarının kısılmasını, kamuda azami tasarrufa gidilerek, misafir ağırlama, tören masrafları, protokol giderleri ve diğer keyfi harcamalara son verilmesi için acilen karaname çıkarılmasını da paylaştım.

           Lakin dinleyen olmadı, zaten kim dinleyecek ki bizi. Kırk yıl kamuda görev yaptık mani olamadık, Teftiş görevinde bile buna muvafak olamadığımız için yaş haddini beklemeden emekli olduk. Şimdimi beni dinleyecekler diyede aklımdan geçirdim.

           Merkez bankasını bağımsız hale getiremediğimiz gibi, Maliye ve Hazine bakanlığına damat ataması sonucu  güven veremeyeceğimizi  hesap etmeliydik.

          Bugün 12.08.2018 Ağustos Pazar Gün boyu dolar 5,43 TL. iken bu tedbirler in alınmaması kaybolan her dakika olarak düşünülmemesi, Ülke ekonomisi için mesai yapmak yerine iç politikada mahalli seçimlerde yandaşları stabil tutma uğruna  hamasetle miting yaparak ‘´Onların doları varsa bizim Allahımız var´´ ‘´ Yastık altındaki dolarları altınları bozdurun´´ gibi daha evvel yapılmış ve tutmamış hamasi nutular atılıp tedbirlerin alınmasında geç kalınması sonucu saat 23:10 itibariyle Asya borsasının açılması ile dolar maalesef, maalesef kli 7,16 TL olmuştur. Dolar düşer dedikçe dolar kanatlanıverdi.

        Yarın Kara Pazartesi bir gün olacak. Biz yine aynı hikayeleri dinleyeceğiz ne yazık ki.

          Dolar düşer dedikçe, kanatlanıverdi, bu Papaz Bruno veya onun için ABD ile çıkan kriz den değil, 16 yıldır kötü yönetildiğimizden olduğunu anlamamak cehaletten öte bir şey olmaz diye düşünüyorum.

 

Burhantürkoğlu
2.09.2018 11:07:32
Dinlemezler mehter kuvvetli Yalnız ayakkabı kutularıyla çikolata kutularını unutmuşun

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,24
  • EURO

    34,66% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2497,40% 0,45
  • Ç. ALTIN

    4197,72% 1,07
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01