Recai Irmak


HADİ HAYIRLISI!

HADİ HAYIRLISI!


İktidar sahipleri ve iktidar medyasının, Millet ittifakının adayı kim, niye açıklanmıyor, altılı masa bunu neden açıklamıyor,  altılı masa dağıldı, dağılacak derken, altılı masa 2 Mart 2023 günü Saadet Partisi Genel Merkezinde aday ismini belirlemek için toplanmıştı. Aday ismi o gün belirlense de adayın ismi daha sonrasında açıklanacaktı. Toplantı' da altılı masa' da İYİ Parti hariç tüm partilerin Kemal Kılıçtaroğlu’nun adaylığına onay vermiş ve o gün bazı İYİ Partili isimler partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını belirtmek için bazı paylaşımlar yapmıştı.

 Yine aynı günün gecesi İYİ Parti acil olarak toplantı düzenledi. Seksen bir  ilin tüm başkanlarının Ankara'ya gelmesi konusunda çağrı yapıldı ve cumartesi günü yapılacak GİK toplantısının cuma günü yapılması konusunda karar verildi. 3 Mart 2023 tarihinde Meral Akşener yaklaşık 15 dakika süren bir açıklama yaptı ve masadan resmen ayrıldı.

 Sayın Meral Akşener açıklamada şunlar söylendi: 

İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Ne bir kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız. Dün 5 siyasi parti ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını söylediler. Biz masaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini beyan ettik. Ancak önerimiz kabul görmedi. Anladık ki şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. 

Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık, üzülerek söyleyerek geldiğimiz noktada altılı masa millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bir noter masasına dönüşmüştür.

Değerli dostlar ben bu durumu normal karşılamadığım gibi, milyonlarca İYİ Partililer hatta seçmen vatandaşlar bunu yadırgamıştır. Ancak Sayın Kılıçtaroğlunu her zamanki sabır ve hoşgörüsü ile süreci yönetmesi gerçek bir Devlet adamlığı örneği göstermiştir. Yalnız bana göre yanlış  olan bir durum söz konusu olduğunu düşünüyorum. Birincisi her zaman eleştirdiği bir kişinin birkaç koltuğa oturtulması olduğu halde zaten altılı masada bulunan 5 Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak iken iki belediye başkanına da 2 Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı sunması kabul edilemez. Yüksek istişare kurulu adı altında bir çok kişiye koltuk sağlanmasından farkı nedir. İkincisi açıklanan metindeki2. Maddede yetkilerin müşterek kullanılacak denilmesi Anayasaya aykırı olduğunu düşünüyorum.

Bu ucube denilen sistem olmasına rağmen,  Anayasaya göre Cumhur Başkanı yürütmenin başıdır ve bu yetkiyi tek başına kullanır denilmektedir. Şimdi 20 yıldır eleştirilen iktidarın yaptığı yanlışa şimdiden düşülmemesi gerekirdi. Sayın Kılıçtaroğlu na söyleyeceğim şu, nasıl ki Millet ittifakı diye beş benzemezi bir arada tuttuysanız hatta dağılma aşamasına geldiği halde birlik ve beraberliği sağladıysanız seçildiğiniz de de aynı tevazuu yu gösterin, kimseye hakaret etmediğiniz bu üslubunuzu devam ettirin. Seksen beş milyonu kucaklayın, muhalefete saygı duyun asla ayrıştırmayın, istişareden çekinmeyin. Her şeyi bilmeniz gerekmiyor mutlaka ilime ve bilime göre hareket ediniz. Aykırı seslere gerekli açıklamalarla cevap veriniz.

Şimdiden kazandık bu iş tamam diyerek siz ve ekibiniz asla rehavete kapılmayınız. Olmaz olmaz demeyin çünkü bu ülkede olmaz olmazları yaşadık. Dün birbirine sövenlerin bugün bir birini  övdüklerini, dün övdüklerine bugün hsövvelerini gördük. Sayın Kılıçtaroğlu kimseye hakaret etmeden siyaset yaptığını inkar edemeyiz. Bundan sonrada etmeyecektir.

Sayın Kılıçtaroğlu na bir sözüm var.

Şeyh Edebali Osman Gaziye şu nasihatı yapmıştır. Bu nasihat çok önemli olduğu için lütfen Kazandığınızda bu nasihati her gün göreceğiniz bir yere astırın ve her gün bir kez okuyun. 

Şeyh Edebali; Ey Oğul, artık Bey’sin! Bundan sonra öfke bize, uysaIIık sana. Güceniklik bize gönül aImak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. AcizIik bize hoş görmek sana, anIaşmazIıkIar bize, Adalet sana, haksızlık bize, bağışlamak sana. Ey Oğul, sabretmesini biI, vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma ve insanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey Oğul, işin ağır, işin çetin, gücün kıI’a bağIı. 

AIIah yardımcın olsun.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14