Fahrettin Yokuş


"HALA OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİBİZ .."

"HALA OBEZ BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİBİZ .."


Yukarıdaki söz Sayın Cumhurbaşkanımıza ait..!

Önceki gün partisinin Meclis Grup toplantısında söylemiş.

Bu konuda ki cümleleri aynen şöyle; "...Hala obez bir Devlet Yönetimine sahibiz devletin büyük olması, güçlü olması farklıdır, obez olması hantal olması, verimsiz olması daha farklıdır ..! Obezlikten Devletimizi kurtarmanın şart olduğunu belirtmemiz gerek, günü kurtarmaya yönelik hiç bir adım bizim yol haritamız olamaz..!"

Yukarıdaki sözler doğru ise, bu konu da şikayetçi olma hakkı olmayan tek kişi Sn. Cumhurbaşkanımızdır ..!

Kendileri, 15 Yıl boyunca devlettin başında yönetici olarak bulunan kişidir ..!
Milletimiz, bu 15 yıl içinde yapılan tüm genel ve yerel seçimlerde Tayyip Beyin Partisini İktidar etti. Hem de TBMM ve Belediyelerde 3/2 çoğunlukla..
Ayrıca bu süreçte yapılan tüm Anayasa Değişikliği Referandumlarında Milletimiz, İktidarın Anayasa değişiklik taleplerini onayladı..!

Bu süreçte Ülkeyi yöneten iktidar partisi yöneticileri Kamuda İstedikleri her şeyi yaptılar, Kanun değişiklikleri ile Kamu Kurumları birleştirdiniz, KHK´ Yetkisini TBMM´de bay-Pas ederek alabildiğine kullandılar. Hatta bazı kurumları ikiye böldüler, bazılarını birleştirdiler . Bazılarını da ortadan kaldırdılar ..! Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere, Bağımsız Yargı Kurumlarının Yöneticilerinin çoğunluğunu da iktidar Partisi Yöneticileri atadılar .! Özelleştirmelerle hantal dedikleri kamu kurumlarını sata-sata tükettiler ..! Bürokrasiyi yandaşlarıyla doldurdular. Devleti Parti devletine dönüştürdüler ..!

Allah Aşkına Soruyorum; kamu da ne gibi düzenleme yapmak istediniz de yapamadınız? Kim mani oldu size?

Eğer bu Devlet sizin deyiminizle "OBEZ hale gelmişse" vallahi de billahi de ! Sizin İktidarınızın eseridir ..! Hantallaşmış ise yine sizin iktidarınızın Liyakat tanımayan Yandaş kadrolaşmanızın sonucudur ..!

Kamu verimsiz hale gelmiş ise; beceriksiz, liyakatsiz, hak ve hukuk tanımayan yönetim anlayışınızın bir sonucudur ..!

Hatta sizin deyiminizle bugün "DEVLETİN BEKA SORUNU" tartışılıyorsa, bu da iktidarınızın bir eseridir.! Çünkü 15 Temmuz 2016 Yılında; TÜRK DEVLETİ´nin FETÖCÜ alçakların saldırısına maruz kalmasının baş sorumlusu da sizin iktidarınızdır ..!

15 yıllık iktidarınızın İlk 12 Yılı boyunca Devleti FETÖ´cü Hainlerle birlikte Yöneten ve devletin kapılarını bu hain sürüsüne Ardına kadar açanlarda sizlersiniz ..! "Bizi aldattılar ..!Allah bizi Affetsin " diyerek sorumluluktan kurtulamazsınız ..!

Bu nedenle Ülkemizde Yaşanan yukarıda bir kısmını saydığımız sorunların müsebbibi sizin iktidarınızdır.

Birlikte yağmurlarda yürüyerek ıslandığınız yol Arkadaşlarınızdır ..!
Bu gerçeklerle yüzleşiniz.. Başka yerlerde kusur aramayınız...
Eğer 15 yıl önce Devletin Yönetimini üstlendiğinizde; bu Devlet Obez ve Hantal ise niye düzeltmediniz ..?

Yıllarca Devlette "Bürokratik oligarşi var" diye sızlandınız. Her başarısızlığınıza bir kılıf uydurdunuz ..! Zaman zaman MEMURLARI inciten sözler söylediniz .. Şimdi de bu, sızlanmanız yön değiştirdi . Şimdi bahaneniz " Obez devlet, hantal devlet... " Kim bilir yarın
beceriksizliklerinizi kapatmak için ne bahaneler ortaya atacaksınız .?

İktidarınız süresince Bürokrasiyi "hallaç pamuğu" gibi attınız . Kamuda çalışma barışını yok ettiniz. MEMURLARIN büyük bölümünü huzursuz ettiniz. Hukuku çiğnediniz, devlette liyakatı rafa kaldırdınız. Ayrımcılıkta sınır tanımadınız..! Sadece tahribatınız kamuyla sınırlı kalmadı. Ülkeyi Korku Cumhuriyetine çevirdiniz ..!

İnsanlar Özgürlüğünü kaybetmekten, aşını ve işini kaybetmekten endişe duyar hale geldi ..

Onbinlerce masum yarattınız ..! O kadar ileri gittiniz ki: "Benim arkamda yüzde .... kadar insan var!" diyerek... Resmen halkı böldünüz ..! Şimdi bırakınız " Obez devlet -Hantal devlet" hikayelerini bize yutturamazsınız. İnanıyorum ki, yakın bir gelecekte Millete de yutturamayacaksınız ..!

 

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11