Recai Irmak


KANAL İSTANBUL TV ŞU REKLAMLARI AZ VERSİN!

KANAL İSTANBUL TV ŞU REKLAMLARI AZ VERSİN!


Sevgili okurlarım uzun zamandır köşe yazmadığımın farkındayım.

Bazı okurlarım merak edip soruyordu, lakin makul ve mantıklı sebeplerim olduğu halde geçiştiriyordum. Yazacak o kadar konu var ki yazacaklarımın önemi olmadığından yazmıyorum diyemedim.

Ülke gerçekleri ile ülke de oluşturulan gündem çok farklı olduğundan yazmıyorum diyemedim. Muhalefetin aynı hedefte hareket ederek gerçek gündem yerine iktidar sahiplerinin istediği gündemin peşine takılarak Milletten uzaklaştığını görmek içler acısı bence.

Sevgili dostlar, Ülkede ekonomik kriz had safhada, dört buçuk milyon Suriyeli’ nin maliyeti kefen paramız olan  ve  Merkez Bankasınca tutulan yedek akçem iz’i  geçmiş ve bu yedek akçe savaş ve afet gibi olağan üstü hallerde kullanılması gerekirken 2019 yılında Bütçeye aktarılmak zorunda kalınmış, 120 bin Suriyeli daha sınırımıza dayanmış vaziyette, işsizlik yüzde  on beşlere  dayanmış, genç işsizlik yüzde yirmi beş’lere ulaşmış, TEMSA  ve TEMSA gibi bir çok dev firmalar konkordato ilan ederek kapanıyor, küçük ve orta ölçekli işletmeler sürdürülemez olmuş, çiftçi perişan, asgari ücretli geçinemez halde, milyonlarca kişi kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemez halde, hayvancılıkla uğraşanlar iflas etmiş, EYT liler perişan, 3600 ek gösterge beklemekten gözler patlamak üzere, elektrik doğalgaz Faturalarında ki  soygun düzeni artık yasal hale gelmiş, kayıp kaçak bedeli dürüst vatandaşın sırtına vurulmuş vurulmaya da devam ediyor.

Şimdi hal böyle iken birden bire 2011 yılın dada  ortaya atılıp sonra rafa kaldırılan, Kanal İstanbul diye bir çılgın proje yeniden ortaya atılıyor.

Hem de Devlet Projesi diyerek insanların Milli duygularını harekete geçirecek şekilde ballandıra, ballandıra anlatılmaya başlanıyor ki, daha önce bilmem kaç milyon Euro harcayıp portatif yerli otomobilin satın alındığının o zaman da hayal olduğu anlaşıldığı ancak bu güne kadar gündemde kalmayan ama yine bu kritik zamanda yeniden Milli ve yerli diyerek fabrikasının yeri dahi belli olmadığı gibi, ortakları ve sermayesi olmayan hatta alt yapısı  bulunmayan, iddia edildiği üzere İtalyan yapımı bir protatif  araba yeniden gündem de.

 Çok düşündürücü değil mi?

 Bakın maliyeti bile belli değil.

 Bakın dostlar yerli ve milli otomobili yapılmasını istemeyen vatan hainidir.

 Keşke olsa.

 Keşke,  Kanal İstanbul da  bir realite olsa.

 Biz neden mutlu olmayalım? Biz hiçbir yol köprü, şehir hastanesi veya hava alanı yapımı  projesine hayır demedik demiyoruz.

Hayır dememiz maliyetin üstünde yandaşları zengin edecek şekilde yapılmasına, alternatifleri varken rant yaratılarak yapılmasına, garanti geçiş veya akıl alömayacak miktarda hasta garantili olmasına hayır dediğimizi anlatamadık.

Muhalefet bunu anlatamıyor.

Gerçi 2000 yılından öce Liderler bir araya gelerek ülke için görüşürlerdi ve bir birinin yüzüne bakacak muhalefet ederlerdi. Şimdi Liderler bir araya gelmemesi için adeta bilerek bir politika uygulanıyor. Alakalı alakasız liderler kavgada söylenemeyecek sözlerle siyaset yapıyorlar, özellikle iktidar bunu zorluyor. Bakın Libyaya asker gönderme tezkeresi için İktidar lideri sayın Cumhur Başkanı diğer liderleri ziyaret edip bilgilendirmesi gerekirken maalesef Dışişleri bakanı muhalefet liderlerini ziyaret ediyor ve hiçbir lider kardeşim sen Dışişleri Bakanısın Parti Lideriniz gelsin sizinle bu konuda görüşemem diyemiyor.

Şimdi Kanal İstanbul için hayır dediğimiz rasyonel olmayan ve ülkenin bunca sıkıntısı ve sorunlarının altında iken altından kalkılamayacak hale geldiği bu günlerde, bir şeylerin unutturulması gerektiği için bu akıl almaz projelerin öne sürülmesine hayır diyoruz.

Bunlardan biri biri Kanal İstanbul diğeri milli ve yerli araba aldatmacasıdır.

Bakın ütün bunlar olurken, pınar barışı harekatı rafa kalktı, ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatın ne kadarı gerçekleşti, PYD nerelere yerleşti, İdlipte neler oluyor, yaptırımlar nelerdir ve nasıl olacak, S 400 ler ne alem de, ekonomik kriz’in mutfakları yakması nasıl dinecek. İşte Cambaza bak, varsa da Kanal İstanbul yoksa da Kanal İstanbul.

Yanına bir de İtalya yapımı yerli ve milli bir araba..

Muhalefette aynı yolda, vatandaşın ve ülkenin gerçek gündeminden uzak kanal İstanbul ve yerli milli araba..

Svsinler böyle muhalefeti.

Zaten dün Kanal İstanbul’a ‘’Kanal Yapacakmış, çılgın Projeymiş, Sevsinler çılgın Projeni’’ diyen   muhalefet’in bile  sesini kısması hayra alamet değil.

Sevgili dostlar Kanal İstanbul’u TV kanalı sanan milyonlarca insan var ve hiçbir şey’in farkında değil.

İnanın dün Otobüs durağında Kanal İstanbul konusu konuşulurken inanırımsınız,  biri Kanal İstanbul’un artık çok reklam veren bir kanal olmamasını istediği gibi, reklamsız bir kanal olacağını söyleyenleri, haber ağırlıklı kanal olacağını, Türkiye’nin en büyük TV Kanalı olacağını söyleyenleri gördüğümde emin olun umudumu yitirdim ülkemin geleceği adına inanırımsınız?

Bakın dostlar yerli ve milli denen araba asla yapılmayacak.

Kanal İstanbul yapılırsa asla bir gemi geçişi için değil, deniz manzaralı ve lüks daire ve rezidanslarla,  oluşacak cazip bir rant yaratmaktan başka bir amacı olmadığı görülecektir.

Ben ne bilim insanıyım ne de bu konularda uzmanım.

Ama emin olun binlerce bilim insanlarının yazılarını, inceleme ve araştırmalarını,  videolarını izledim. Aklı başında hiçbir bilim insanı asla bu kanal İstanbul’ projesine en ufak olumlu bir görüş belirtmemektedir.

Bakın dostlar her olumsuzlukta dış güçler diyerek Kanal İstanbul için de bu ABD projesi diyerek bir haritayı ortaya sürülmesi de doğru değil. ABD Projesi olsa şimdiye kadar kaç defa olumlu açıklama yapardı düşünebiliyor musunuz.

Dolaşan harita, aslında Nato’un,   Türkiye deki  NATO  için belirlenmiş  ve İstanbul’un batısındaki askeri savunma hattı çizgisi olduğunu unutmayalım. Kaldı ki bu hat üzerinde planlanan Kanal İstanbul’un stratejik açıdan askeri olarak Trakya’nın korunması ve müdafaası daha da zorlaşacaktır. Kanal İstanbul bir  ABD Projesi değildir. Böyle olsaydı zaten ABD Kanal İstanbul için yüksek sesle yanımızda olurdu. ABD Sessiz Çünkü Montrö delinsin ister o başka bir konu.

 Proje sadece Katarlı ve Katarlı gibi zenginler için deniz  sahiline hazır ve nazır lüks cazip merkezi yaratarak rant elde etmekten öte bir proje değildir..

Çünkü Kanal boyu bir cazip merkezi olacağına dair söz verilmiştir.

Gemilerin geçmesi hayal ötesi olup Kanal İstanbul teknik olarak PANAMA gibi Süveyş gibi bir proje olması mümkün değildir.

Kanal İstanbul sanırım, reklamları en az veren bir Kanal olacaktır.

Kanal İstanbul güzel bir hayaldir işte..

  • BIST 100

    9536,36%-1,48
  • DOLAR

    32,49% 0,24
  • EURO

    34,58% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2471,70% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4153,32% 1,65
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli

Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59