Fahrettin Yokuş


SINAVSIZ MEMUR ALIMLARINA DEVAM..!

SINAVSIZ MEMUR ALIMLARINA DEVAM..!


TBMM adına kamu kurumlarını denetleyen Sayıştay; siyasi iktidarın Ankara Gölbaşı ilçesi Belediye Başkanının, Gölbaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü istisnai memur kadrosunu doldur -boşalt yöntemiyle istismar ederek, 3 yılda 5 adet siyasi yandaşını sınavsız memuriyete geçirdiğini tespit etmiştir ..!

Açık ifade ile Gölbaşı Belediye Başkanı, Belediye Başkanlığına seçildikleri dönem içinde "istediği kişiyi Özel Kalem Müdürü" olarak çalıştırabilir yetkisini (sadece 1 kişi için) istismar ederek tam 5 kişiyi sınavsız Özel Kalem Müdürü yapıyor. Daha sonra boş bulunan bir memur kadrosuna kaydırma yöntemiyle yandaşlarını "sınavsız memuriyete geçiriyor."

Daha önce bu konuda defalarca açıklama yaptık. "Kul hakkıdır, insanlarımız arasında ayrımcılıktır. En büyük insan hakları ihlalidir, insanlığa sığmaz, adil olun, adınızdaki adalet sözcüğünü kirletmeyin, yapmayın, etmeyin…" dedik. Ancak uyarılarımıza kulak tıkadıkları gibi Devlette ki "bu kapı aralığını" yandaşları için öyle açtılar ki, biz söyleyecek söz bulamıyoruz doğrusu ..!


Siyasi iktidar bu konuda o kadar ileri gitti ki, sadece Belediye Başkanları değil, Valiler dahil istisnai memur kadrosu çalıştırma yetkisi verilen kamu kurumlarının amirleri, Bakanlar, Başbakan, Meclis Başkanı yani ülkeyi yönetenlerin tamamı, bu kadroları istismar ederek akraba ve yandaşlarını Devlete sınavsız yerleştirip, iş sahibi yaptılar...

Örnek olarak; Cumhurbaşkanımız Tayyip Beyin yeğeni Ali Erdoğan, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan´ın yeğeni Gökhan Toptan ve hemen hemen AKP döneminde milletvekilliği yapmışların kahır ekseriyetinin çocukları ve yeğenleri ..!

Bizim tespitlerinize göre, 15 yıllık AKP iktidarında yasaları arkadan dolanarak istisnai kadroları önce doldurup, sonra boşaltıp, tekrar doldurmak suretiyle 20 bini aşkın AKP yandaşı sınavsız memur yapıldı.

Memur olmak için geçtiğimiz yıllarda 3 milyonu aşkın Türk gencinin KPSS´ye girdiği gerçeği ile yüzleşince; bu adaletsizliğin ve ayrımcılığın ne kadar utanç verici bir tezgah olduğu görülür..! Ülkemizde hala "bal tutan parmağını yalar" ya da "diğer iktidarlarda yapmıştır" diyerek, bu adaletsizliğe kılıf bulmaya çalışacak kul hakkından bihaber kuş beyinliler çıkacaktır…!

Memuriyete Sınavsız Girme Yolu..!

Sayıştay Gölbaşı Belediye Başkanının mevcut yasaları "arkadan dolanarak" yaptığı ayrımcılığı ve suistimali şu şekilde raporuna yazmıştır;


"Bu atamalardan; öncelikle belediyede çalışan memurlardan olması gerekliliğine uyulmadığı, bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek, bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı durumun oluştuğu tespit edilmiştir."

Sayıştay´ın denetim raporunda belirtildiği yanlıştan dönülmesi mümkün mü? Hayır...!

Usulsüz ve de sınavsız atanan memurlar, memuriyetten çıkartılabilir mi? Hayır..!


Belediye Başkanına soruşturma açılır mı? Hayır ..!


Çünkü yıllardır AKP´liler bunu yapıyor. Başbakanından Bakanına, Bürokratından Belediye Başkanına kadar... Hatta bu Belediye Başkanı ödül bile alabilir…

Küçük bir Belediyede açıktan 5 memur yandaş alınması az bir şey değil elbette! Ne diyelim; bu ayrımcılığı yaparken Allahtan koymayanlar, vicdanları titremeyenler için yapılacak bir şey de yok ..!


Biz en iyi Allah´a havale edelim..!

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10