Recai Irmak


SİYASİ MANEVRA!

SİYASİ MANEVRA!


Siyaset, yani eş anlamlı olarak Politika,

‘´Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış´´ şeklinde tanımlanmış sözlükte. Politika yapmakta,  siyasetle  uğraşmak olarak tanımlanmış yine bizim sözlükte.

Biz yıllardır siyasetçi ve politikacıları Devlet işlerini düzenlediğine inandığımız ve Devlet işlerini doğru biçimde yürütme sanatına sahip ve bununla ilgili özel görüşü olan kişiler ve kişi topluluklarının meydana getirdiği partililere hep inandık, çünkü böyle tanımlanmış siyasetçi.

Oysa ki;

Ülkemde, siyaset mantık işi değil, katakulli  işiymiş artık buna inanıyorum.

Ülkemde, siyaset ülke yönetme sanatı asla değil,

Ülkemde, siyaset gerçekten insanları aldatma yöntemiymiş  ki gerçek kökeni politika dır ve yalan söyleme sanatıdır artık buna inanıyorum.

Şimdi bakalım bir etrafımıza, her hata yaptığında, her duvara tosladığında, her yanıldığında, karşısına bir düşman yaratarak ve bu düşmanı hedef göstererek kendi acziyetini yaratmış olduğu düşmana yüklemek bir meziyettir, insanları böyle avlamak ve kandırmak işte politikadır, siyasettir. Her defasında hata benim değildir, düşmanım var bu düşman şudur diyerek hata ve yanlışları yaratılan bir düşmana yüklemek bir masumiyet oluşturarak insanları kandırmak değil de nedir. Her defasında hata benim değil diyerek yeni bir düşman yaratarak kabahatlerden sıyrılmak akıl almaz bir siyasi manevranın kurtarıcı bir silahıdır.

Bu akıllı ve her türlü insanın düşman karşısında bir noktada konsolide olmasını sağlayan bir taktiktir bence.

Bende artık bu güne kadar bırakın yaptığımı, yaptığımı sandığım  hatalar, meğer benim hatalarım  değil, kaderimin oyunu desem bana kimse inanmaz. Hatasını kabul etmeyenler erdemden nasip almadıklarından her defasında hata yapmasını değil karşısında bir düşman yaratmak suretiyle kendisini bundan sıyırır ve hesabın sorulmaması için yarattığı hayali düşmandan sorulacağına inandırır insanları.

Sevgili dostlar, Kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemlerde yedi düvel bize saldırmıştı, ülke işgal edilmiş ve SEVR haritsı dayatılmıştı bize dolayısı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün karşısında  yedi düvel düşman vardı ve şimdiki düşmanlardan asla az değildi. Düşman.

Buna rağmen Osmanlıdan kalan tüm borçları ödedik, ülkeyi demir ağlarla ördük, On yılda on beş milyon genç yarattık, Fabrikalar kurduk, kazma ile tüneller menfezler yaptık.

Şimdi yeni Türkiye diye bir masalla yola çıktık bundan bilmem kaç sekiz yıl önce, ne fabrika kaldı ne demiryolu, ne Kit kaldı ne de Bit.

Bırakın Osmanlının borcunu;

Kendimizin harcadığı lüksün, han ve hamamların, saray ve saltanatın, harcamalarını ödeyemez duruma gelmişiz, dış borçlar nasıl ödenecek diye para dilenir hale gelmişiz, gariban Türk milletinin yastık altındakine muhtaç haldeyiz.

Yedik, içtik, lüks içinde yaşadık, üretim yok, teknoloji sıfır.  Cami yaptık, İmam hatip yaptık tüm liseleri. Saman ithal eder olduk Angusları söylemiyorum bile. Hep bir düşman yarattık kendimize ve inandık bütün bunlara. AB ye karşı geldik, sonra AB ye girdik diyerek Ankara Kızılay meydanın da gündüz gözüyle fişekler patlattık, sonra döndük, Hollanda ile  Almanya ile, Fransa ile oy devşirmek pahasına papaz olduk. Biz bunlar yanlış dediğimizde bize hain dediler, AB hayranı alçaklar dediler.

TSK nın başına çuval geçirildi, müzikten, notasından bahsettiler, TSK çökertilsin diye ERGENEKON icat ettiler biz yalan dedikçe savcı oldular avukat oldular bize hain dediler, her türlü rüşvet yolsuzluk ayyuka çıktı, Paralel yapı dediler bu yapı zaten içimizde dediğimizde yine bize hain dediler,

F Tipi örgüt var bunlar Fetullahçılardır ve  hain insanlar,  Devleti ele geçiriyor dedik bize din düşmanı onlara gönül insanı dediler bize de hain dediler, Fetö ve yandaşları haindi hıyanet ettiler siyasi ayağını es geçtiler. Çünkü içimizdeydiler ve hala içimizdeler diyoruz yine hain diyorlar bize. Biz hep hain onlar vatan sever oldular. PKK ile masa kurdular, Habur da megri, megri dediler, gizli görüştüler bunu söyleyene şerefsiz dediler onlar barışçı oldu bize hain dediler.

Referandumda yetmez ama evet dediler, HSYK yı Fetöye teslim ettiler biz karşı çıktık bize hain dediler.

Fetö PKK gibi haindi zaten, bizi idare edenler görmezden gelip bize hain dediler. Şimdi halen kriptolar var iş başındalar diyoruz, menzilcisi, osu busu var şimdi diyoruz  yine hain biz oluyoruz din düşmanı ilan ediliyoruz. Biz derken tabi ki belli bir gruptan bahsetmiyorum elbet, ben ve ben gibi düşünen milyonlardan bahsediyorum. ABD zaten dost değil dedik, askerlerine dua ettiler, DONALD TRUMPI yere göğe sığdıramadılar, şimdi ekonomik saldırı var diyerek DONALD TRUMPI  düşman eylediler. Zaten Donald Trumpta ABD de dost değildi ki.

Asya borsasında dolar ne ise ülkemiz dede o. Bunca yıldır iyi olan her şeyde dış güçler savaş açmıyor her şey güzel, dolar bazında köprü viyadük, yol yaptık ve adamlar geçmeyen araçların parasını tıkır, tıkır alıyor bunu bize dış güçler mi dayattı hayır. Dolar bazında yaptırılan bu yap işlet devret işleri Türk Lirasına çevirin sonra Milletin yastık altındakini isteyin diyoruz yine bize hain diyorlar.

Borç alıp har vurup harman savurmayı, Esat ile düşman olmayı, PYD ye koobanide yardım edip selam göndermeyi bize kim yaptırdı.

Hiç Kimse.

Şimdi hesapsız yapılan harcama ve borçlanma yüzünden ekonomi savrulunca Geri zekalı Trup günah keçisi oldu. Adam zaten ülkesini yönetemiyor bize hükmetmesine inanamıyorum.

Burhantürkoğlu
2.09.2018 10:53:23
Tam günümüz siyasetinin Süper bir analizi Bravoooo

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12