Recai Irmak


TEŞEKKÜRLER GALATASARAY, TEŞEKKÜRLER FENER BAHÇE!

TEŞEKKÜRLER GALATASARAY, TEŞEKKÜRLER FENER BAHÇE!


Özledik, gerçekten milli ve manevi değerlerimize kimseyi ötekileştirmeden hepimizi cumhuriyetin değerlerinde birleşmesini özledik. Özlemimize bir nebze tercüman olan güzide kulüplerimizi tebrik ediyorum.

Teşekkürler Galatasaray, teşekkürler Fener bahçe, teşekkürler bu dik duruş yanında bulunan kulüplerimiz. Özlediğimiz bir duruş sergilediniz, umarım ki bu siyasilerimize büyük bir ders olur. Başta siyasi liderlere ve siyasetçilere örnek olur. Tabi ki örnek olur mu? Bilemem ama artık millet bunu özledi, en azından Atatürk ve Cumhuriyeti özümseyen büyük Türk Milleti bunu özledi.

Liderlerin bir birine saygısını, siyasi mensuplarına saygı duyulmasını özledi. Devlet törenlerinin parti töreni yerine liderlerin bir birine saygı duyarak bu törenlerde bir araya gelmelerini ve bir birine saygı göstererek tokalaşmalarını özledik. Ülke yönetiminde olanların muhalefete saygı duyarak eleştirilerine nezaketen ve Devlet adamlığı ciddiyetiyle yaklaşmalarını özledik. Cemaat ve tarikatların devletin içinden ayıklanıp köklerinin sökülüp atılmasını görmeyi özledik.

Özledik, adaleti özledik, yolsuzlukların, hırsızlıkların soruşturulup cezalandırıldığını görmeyi özledik. Meclis kürsüsünde bir birini hakaret etmeksizin acımasızca eleştiren ama gerek dini gerekse milli bayramlarda, devlet törenlerinde bir araya gelebilecek yüzü olan liderleri, politikacıları özledik, grup konuşmalarında orada burada hakaretler iftira ve karalamalarla değil hakkın kabul edebileceği grup konuşmalarını özledik. Dün konuştuğunu bugün inkar etmeyen, sözünün arkasında duran politikacıları, liderleri özledik. Dün sövdüğüne bugün methiyeler düzmeyen, dün övdüğüne bu gün sövmeyen politikacılarıda, liderleride özledik, Milletine yalan söylemeyen politikacıları, liderleri özledik. Milleti yalanlarla, din iman, mezhep, beka, ezan safsatası ıile kandırmayan ATATÜRK gibi liderleri özledik.

Atatürk 'ün kurduğu cumhuriyetin geri değil daha da ileri götüren siyasi kadroları özledik. Atılan adımları bir gün sonra geri alınıp bu kez geri adım atarak yapılmayan siyaseti özledik. İşte bu güzellikleri özlemişken Güzide iki kulübümüz bizleri bir yerde birleştirdi ve birleştirmeye devam edeceğinden bir umut aşılamıştır. Aslında bu maçın oynanma kararı alındığında divan kurullarının aldığı karara uyularak hiç gidilmeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyordum lakin gidip oynamadan dönmek daha da etkili olduğunu söylemeden geçmeyeceğim.

Diyorlar ki madem oynamayacaktınız niye gittiniz. Bu baştan yanlıştı bu duruma neden geldik demezler mı insana.

Ha bir de benim merak ettiğim AKP Genel Başkanı ve Cumhur başkanı her yere giderken bu kadar önemli bir organizasyon için neden Riyada gitmediğini çok merak ediyorum onu da söyleyeyim.

TFF madem oynamadan geri dönecektiniz neden gittiniz sözü bana ağa ile maraba fıkrasını hatırlattı.

Ağa marabası ile şehir’e giderken at’ı dışkısını yapıyordu bunu gören ağa marabası ile eylenmek için sen bu boku yersen sana evi vereceğim der, maraba

düşünmeden bu pisliği yer, biraz daha gitmişler yine at pislemiş ağa bir kez daha marabaya demiş ki bu boku da ye çiftliğimi vereceğim. Maraba yine yemiş, biraz daha gitmişler yine at pislemiş ağa bu defa da arabasını ortaya koymuş ve arabayı da marabasına vermiş. Dönüşte bu defa aynı oyunu maraba ağasına oynamış, her şeyini kaybeden ağa bunları geri almak için her defasında bu boku yemiş. Her şey eski duruma dönmüş. Maraba dayanamamış, dönmüş ağasına yine sen ağa ben marabayım, madem aynı duruma gelecektik biz bu boku neden yedik demiş. Kıssadan hisse derler ya kim üzerine alınırsa alınsın TFF dahil, madem bu duruma gelecektik neden böyle bir madrabazlığa kalkıştık demezler mi adama. Elbetteki derler. Bu vesile ile Türk Milletinin 2023-2024 yıl başını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14