Recai Irmak


UNUTMAYALIM VE UNUTTURMAYALIM!

UNUTMAYALIM VE UNUTTURMAYALIM!


Ülke ve bölgemizde yaşananlardan çıkardığımız derslerle kendimize daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışmak ve daha uyanık olmak gibi bir zorunluluğumuz var esasen bunu hiç unutmayalım. Bilmeliyiz ki örgütler öyle hemen çökertilemez, çünkü FETÖ din istismarı üzerine inşa edilmiş, inançları sömüren bir temel yapı ile kılcal damarlarımıza kadar girmiştir.  Bu itibarla bu örgütün ardından gelenler bitmeyecektir, gelmek için sürekli fırsat kollayacaktır. Lakin biz bunun analizini iyi yapmalıyız, yapmalıyız ki bu defa da her muhalife FETÖ yaftası paranoyasından kurtulabilelim.

FETÖ Ülkemizde askeri vesayeti kaldırma adına hareket etmiş, Ergenekon, balyoz gibi uydurma ve kumpaslarla önce göz bebeğimiz olan TSK nın içinde bulunan Milliyetçi, Atatürkçü ve Ulusalcı unsurları yok ederek içini boşaltmış ve ülkeye en az 20-30 yıl kaybettirdikten sonra oluşturulan zemin üzerinden 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunmuştur. Dolayısı ile 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmayacağımız gibi unutturmayacağız elbet. Ancak bu darbe girişimine gelmeden önce kurulan tuzakların anlatıldığında gerçekleri göz ardı edilmiş olmasının bizi getirdiği noktayı da unutmamak gerektiğinin bir kez daha kalın çizgi ile çizmemizde yarar görüyorum.

Ülkede kimse ötekileştirilmeden, muhalefetin uyarılarını dikkate alarak yapılan tenkit ve önerilere kulaklar asla kapatılmadan, toplumun her kesimi eşit şekilde kucaklanarak, liyakatin önü açılmalıdır. Dün Fetullah Efendi olarak sahip çıkılan bu hain Terörist başı gibi Ülkemizde din ve inanç sömürüsü yapan diğer tarikat ve şeyhler ile de ihanetin edilmeyeceğinin hiçbir garantisi olmadığı da akıldan çıkarılmamalıdır. 15 Temmuza gelene kadar Devlet yönetiminde yapılan hataların, ihmallerin ve eksiklerin iyi analiz edilerek ne FETÖ gibi istismarcılara ne de Adnan Oktar gibi şarlatanlara ne de buna benzer din adamlarına din istismarı yapmamaları için anında ve zamanında müdahale bir Devlet politikası olmalıdır. Diğer Taraftan 15 Temmuz hain Darbe girişimi Türk Milletine yapılmış hain bir darbe girişimidir. Burada hedef Türk Milletidir asla herhangi bir kesim veya kişi hedef değildir. FETÖ nün hıyaneti ortada lakin, PKK terör örgütünün hıyaneti de  asla akıldan çıkarılmamalı, Terörle mücadele ederken kim olursa olsun asla gözünün yaşına bakılmamalıdır. FETÖ ile yapılan mücadele elbette bitmemiştir, mücadele devam etmelidir. Lakin Örgütün Siyasi ve bürokrasi ayağı daha ortaya çıkartılmamıştır. Bunu  her defasında dile getiren MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli İle Cumhur Başkanı Tayyip Erdoğan elbette ki bundan sonra bu hususta gerekenlerin yapılmasında  daha hassas olacaklardır.

            Elbette ki, 15 Temmuzu Unutmayacağız ve asla unutturmayacağız, Lakin 19 Mayısları, Sakarya Meydan Muharebesini, Dumlupınar´ı, Çanakkale´yi, İnönü Meydan Muharebesi ve sonuç olarak 30 Ağustos´u da asla unutmayacağız ve unutturmayacağız tabi ki.  

Kurtuluş savaşında yedi düvele diz çöktürüp kurulan bu Cumhuriyeti kanla kurduğumuzu da asla  unutmayacağız, Unutturmayacağız. Ancak unutmayalım FETÖ gibi Örgütler bazı zamanlar sinsice hücrelerde uyur ve fırsat kollar. İşte bunlara fırsat vermemek için, iri olalım, diri olalım birlik olalım. Bizleri ayrıştıran her türlü söylemlerden vaz geçelim, Milleti gerecek her konudan uzak kalmayı, başta yetkililer olmak üzere  vazife edinelim. İktidarı ile muhalefeti ile gerçek demokrasiyi inşa edelim. Bundan sonra ancak böyle kalınırız aksini düşünmek bile istemiyorum..

Bu vesile ile Tüm Gazi ve Şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12