Recai Irmak


VİP TE SİYASET DİPTE!

VİP TE SİYASET DİPTE!


VİP TE SİYASET DİPTE!

VIP Nedir kısaca izah edelim.

VIP kısaca sıralama demektir.

VIP protokol anlamında çok önemli kişi anlamına gelir.

´´Very Important Person´´ in kısaltılmış halidir. 

Dahada açıkçası, VIP Çok Önemli Kişi anlamına gelir. Yukarıda da yazıldığı gibi İngilizce Very Important Person ´un baş harflerinden oluşan kısaltmadır.

Statüleri veya önemleri nedeniyle ayrıcalıklara sahip olan ve diğer insanlardan ayrılan ve önem arz eden kişileri tanımlamak için kullanılır.

Şimdi diyeceksiniz ki VİP ‘i kullanamayanlar önemsiz kişiler mi?

Tabi ki hayır.

VIP ülkemizde keyfi uygulanır ama gelişmiş ülkelerde mevcut kurallara göre.

Gelişmiş ülkelerde kural dışına çıkılmaz bizde Valinin, Bakanın kısacası iktidar sahiplerinin egolarına göre değişkenlik gösterir.

Evvelki gün VIP bile siyasete kurban edilmiş ve siyasi ahlak dibe vurmuştur.

Reza Zarrabın eşi VIP i kullandırılırken CHP Milletvekilinin beraberinde ki bırakın Vekili 18 gün resmen Koca İstanbul´un Büyük şehir belediye başkanlını yapmış ve halen 23 Haziran da İstanbul´un Büyük Şehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğluna VIP kullandırılmamış ki buna talimat veren sözüm ona Devletin memuru Ordu Valisiymişşş buna müsaade etmemiş. Hay Allah ne büyük bir iş yapmış takdirname verilmeli bence..Önceden Devletin Valileri Devleti teslim ederdi, şidikiler kendisini bile tensil edemez hale gelmiş. Çok yazık çok.

Vali tali olmuş her gelen geçiyor.

Tali yol gibi.

İşte VIP te siyaset olmuş dipte.

Anlayan anlar anlamayanlar,  bari kalsalar edepte.

 

İLLET KİM, ZİLLET KİM!

31 Mart yerel seçimlere giderken, iktidar sahipleri Devletin tüm imkanları ile seçim kampanyası yürütürken muhalif partileri İllet, Zillet diye niteleyerek bu da yetmemiş gibi birde FETÖ ve PKK ile ilintili gösterme gayretine rağmen bir çok büyük şehir belediyelerini kaybettiler. Yetmedi Uyduruktan tayyare hikayesi bir de İstanbul seçimlerini allem, gullem akıl almayacak bir şekilde bir zarfta kullanılan üç rey´in sadece birini geçersiz sayıp İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine demokrasi diyerek yeniden seçim kampanyası yürütürken gözümüze baka, baka siyaset yaparken bu defa yine  cemaat ve PKK lı dedikleri Kürt seçmenlere hiçbir ahlaka sığmayacak şekilde göz kırparak ülke bekası derken bu defa beka´yı pazarlamalarını anlamak mümkün değil.

 

UMUT PAZARLAYARAK SEÇİM KAZANMAK!

Değerli dostlar kimse farkında değil, umut pazarlayarak seçim kazanan iktidarın yeniden aynı umut ticareti ile yeniden kampanya yürütüyor.

Dün EYT, 3660 Ek gösterge, terörle mücadele, bir gece ansızın Münbiç´e gireriz umudu, bekamızın tehlikeden kurtuluşu, taşeronlara kadro vaatleri, derken ne EYT lilerin ne 3600 gösterge bekleyenlerin ne taşeronların kadro talepleri ne de tehlikeye girdiği iddia edilen bekamızın tehlikesinin seçimi  olmadığı anlaşılmıştır.

Bütün bu vaatlerinin bir kıymeti olmadığının anlaşılmasına rağmen bu defa 23 Haziran İstanbul Büyük Şehir Belediye seçimleri için yeniden vaad de bulunularak yarın bugünden daha güzel olacak diyerek,  seçim kampanyası yürütülmesi akıl tutulması değil de nedir? Şubat Ocaktan iyi, Nisan Şubattan, Mayıs Nisan dan iyi olacak, burası çok önemli, burası çok önemli,  diyerek Eylül Ekim ayında enflasyon tek rakama düşecek  diyen damadın umut vaatlerine inanmak hayalden öte bir şey olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Bu vaatlere kanıp cebindeki deliği, mutfaktaki yangını, ülke de yaşanan israf ile hırsızlığı,  yandaşlara aktarılan paraların hesabı halen sorulmayacaksa ne zaman sorulur bilmiyorum.

Umut fakirin ekmeği olma kaderinden kurtulmanın belki en son fırsatıdır. Yol yaptık, köprü yaptık, hava alanı yaptık biz yaptık ve sevgiyle kavuşun diyorlar. Kardeşim yol köprü hava alanı gibi büyük yatırım yapmak zaten hükümetlerin asil vazifesidir bunun için millete keyf bağışlanamaz. Kaldı ki bu yapılanlar maliyet fiyatlarının kat, kat üzerinde Milletin cebinden alınarak yandaş müteahhitlere aktarılarak hiç olmaz.

 

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12