İnönü Stadı yıkılmasın

 İnönü Stadı yıkılmasın

Cebeci İnönü Stadı?nın imar değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasını eleştiren bölge sakinleri, ?Maddi durumu olmayan gençleri, spordan mahrum bırakacak bir proje istemiyoruz. Bölgede havuzu, tenis kortları, spor salonları olan tesisleri olan şehir stadı ist

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 05.06.2013 tarihinde aldığı kararla, Cebeci İnönü Stadı’nın bulunduğu alanda imar değişikliğine giderek, alanda yapılaşmanın önü açıldı. 2009 yılında dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün Cebeci İnönü Stadı’nın yıkılacağını ve yerine daha küçük bir stadyumun yapılacağını açıkladığını belirten çevre esnafı ve mahalleli ise değişikliğe tepki göstererek, “Cebeci İnönü Stadı ulaşılabilirlik açısından merkezi bir noktada bulunuyor. Düşük gelirli ailelerin çocukları yürüyerek geleceklerine yatırım yapabiliyor. Yıllardır durum bu şekildeyken, stadın siyasete kurban gitmesi hepimizi derinden yaralıyor” ifadelerini kullanıyor.

NEFES ALAMAZ HALE GELİR

Stadyumun yapılan değişiklikle, iş merkezleri, ofis, büro ,alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane sergi salonu gibi ticari ve kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt gibi konaklama tesisleri, konut, rezidans, restoran, kafe olabilecek olmasına bölge halkı tepki gösteriyor. Bölgeye nefes aldıran tek alanın stat olduğunu dile getiren çevre sakinleri, “Bölgenin trafik yoğunluğu son yıllarda çok fazla arttı. Şimdi bu alanın da yapılaşmayla birlikte getireceği ek yük, Cebeci’nin nefes alamaması anlamı gelir” diye konuştu.

 

BİLE BİLE ÇÜRÜTTÜLER

Cebeci sakinleri stadın son yıllarda bile bile çürümeye terk edildiğini iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Cebeci İnönü Stadı üzerinde rant emelleri bulunan siyasiler, stadı bakımsızlığa mahkum etti. Amatör, ikinci ve üçüncü ligdeki takımlarına ev sahipliği yapmasına rağmen, yıllardır bir çivi bile çakılmadı. Aslında Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün Cebeci İnönü Stadı’nın yıkılacağını ve yerine daha küçük bir stadyumun yapılacağını açıkladığında kendi kendimize, ‘Biz yanlış düşünmüşüz’ dedik. Ancak yine yanıldığımızı çıkan haberlerden sonra anladık.”

 

KÖFTECİYE UĞRAYAN YOK

Her stadın vazgeçilmezleri arasında bulunan, kapı önü köftecilerden Cebeci İnönü Stadı’nda sadece bir tane kalmış. O da ekmek teknesini satışa çıkararak, bölgeden gitmek istediğini belirtiyor. Köfteci, ‘Eski günleri mumla arıyoruz. Eskiden önümüzde kuyruk olurdu’ diye konuştu.

 

SIK SIK ŞİKAYET GELİYOR

Erzurum Mahallesi Muhtarı Yılmaz Çetin, bakımsız kurbanı olan stadla ilgili olarak, “Çok geniş bir alan yılladır kendi haline bırakıldı. Zaman içinde alkoliklerin mekanı olan boşluklar oluştu. Ailelerden çok sık şikayetler geliyor. Ne olacağını bilmiyoruz ama hızlı bir şekilde sonuca gidilmesi bölgemiz için hayırlı olacaktır” dedi.