İlginizi Çekebilir
7 BÖLGENİN YÖRESEL ÜRÜNLERİ BU FUARDA
Dondurma Maraştan, baklava Antepten ve Beypazarından günlük geliyor, Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu ürünleri büyük rağbet görüyor.
BÜTÜN YÖRESEL LEZZETLER BU FUARDA
Etimesgut Belediyesi, düzenlediği gıda fuarıyla 7 bölgenin organik doğal ürünlerini başkentlilerle buluşturdu. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen gıda fuarında
geleneksel ramazan lezzetlerinin yanı sıra sebze, meyve, kuru bakliyat, tatlı ve şekerlemeler, kahvaltılık gıdalar ve binbir çeşit ürün yer alıyor. Sahura kadar açık olan fuar, açıldığı günden bu güne başkentlilerden büyük ilgi gördü. Ramazan alışverişini yapmak isteyenlerin tercihi gıda fuarı oldu. Özellikle iftar sonrası alışveriş arabaları gıda fuarının organik yöresel ürünleriyle doluyor. Ziyaretçiler, Anadolu’nun dört bir yanından getirilen ürünleri sofralarında servis etmek için birbirleriyle yarıştılar. Trakya bölgesinin zeytinleri, Kars’ın kaşarı, Zara’nın balı, Gaziantep’in meşhur baklavası, Kahramanmaraş’ın dondurması, Beypazarı’nın kurusu, Karadeniz bölgesinin peynir çeşitleri en çok satın alınan ürünler arasında yer aldı. Ziyaretçiler satın almasa bile daha önce tatmadığı birçok ürünü fuar aracılığıyla tanıma imkanı buluyorlar.
HERKES BU FUARI GÖRMELİ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de ramazan alışverişini fuardan yaparken vatandaşlara “Fuarı mutlaka ziyaret edin’ çağrısında bulundu. Türkiye’nin yöresel doğal lezzetlerini bu fuarla başkentlilerin ayağına getirdiklerini kaydeden Demirel, “Herkesin Maraş’a gidip dondurma, Antep’e gidip baklava, Karadeniz’e gidip Tulum, Trakyamıza Egemize gidip zeytin alma imkanı yok. Ama Türk Beyleri Kent meydanımıza gelen herkesin ülkemizin cennet köşelerinde yetişen organik lezzetleri tatma, alma imkanı var. Ramazan ayı boyunca açık olacak fuarımızı herkesin ziyaret etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Demirel, ilerleyen zamanda Türk Beyleri Kent Meydanı’ndan çok daha kapsamlı ve katılımlı fuarlar ve etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.
Ankara
02.04.2026
- İMSAK 05:12
- GÜNEŞ 06:39
- ÖĞLE 13:13
- İKİNDİ 16:47
- AKŞAM 19:36
- YATSI 20:58
- Perşembe 14.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 12.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 14 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

