Ankara Bulvarı ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyen kortejdekilere, yol boyunca stant açanlar turşu ve baklava ikramında bulundu. Vatandaşlar, yol boyunca en çok ilgiyi antika otomobillere, ilçenin geleneksel kıyafetiyle yürüyen gençlere, renkli kıyafetleri ile festivale renk katan yabancı konuklara ve mehteran bölüğüne gösterdi.
Antika otomobiller, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, akülü tekerlekli sandalyelerle katılan engelli ve engelli dostları derneği üyeleri, seğmen ekibi, muhtarlar derneği üyeleri, ÇUDEF üyeleri, spor okulları ve tekerlekli şehitler anıtı eşliğindeki yürüyüş Atatürk Parkı`nda son buldu.
Eski Şabanözü kavşağında oluşturulan festival kapısı önünde kesilen kurdeleyle başlayan festival açılışı ve akabinde parka kurulan sahnenin önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Özden, festivalin bu yıl dokuzuncusunu düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.
-HERKESİN ‘BENİM FESTİVALİM’ DEDİĞİ BÜYÜK ETKİNLİKTE, BİR GÖZ AĞLARKEN, DİĞER GÖZ GÜLMEDİ
Düzenlenen festivalin herkes tarafından ‘Benim festivalim’ olarak kabullendiğini belirten Başkan Özden, festivalin sadece akşam düzenlenmesi planlanan sahne programlarının yerine kültürel ağırlıklı etkinliklerin yapılacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:
’’ Öncelikle bu festivalimizin ilçemize, ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. Bu festivalin üretim festivali olduğunu herkes bilir. Bu festivalde tarlalarda çalışan binlerce işçi kardeşimizin emeği olduğunu da herkes bilir. Çünkü bizim festivalimizin ekonomik olarak bir değeri vardır. Bu nedenle de bu festivalimizin tamamını iptal edemezdik. Ancak çevremizde olanlara da kayıtsız kalamazdık. Bir göz ağlarken, diğer göz gülmez. Bunun için biz sadece akşam konserlerini iptal ettik. Diğer kültürel ağırlıklı programlarımız ve sanatsal faaliyetlerimiz devam edecektir.’’
-TÜRKİYE’DE DEMOKRATİK YOLLARLA SEÇİLENLER İŞBAŞINDA
Festivalin tarihinin demokrasi tarihi açısından kara bir gün olan 12 Eylül tarihine denk geldiğini hatırlatan Başkan Özden, o günlerde yaşadığı bir olayı anlatarak, şunları söyledi:
’’Biz civarımızda olup bitenlere duyarsız olamayız. Bugün biliyorsunuz Türk demokrasi tarihinde de tevafuk oldu. Belki yaşı benim yaşımı tutmayanlar vardır. Biz niye Mısır’a destek oluyoruz. Niye onun yanındayız. Niye Suriye’de zalime karşı demokratik olarak seçilmeyene karşı kişilere karşı tutumumuz net ve onlara karşı kınamalar yapıyoruz. Bunun nedeni şu olsa gerek, bizim yaşadığımız acı olayları o ülkeler yaşamasındır. Yaşım 16 idi, 12 Eylül tarihinde ihtilal oldu dediler. Çocuk yaştayım, inanın yatakları paramparça eden askerlerin ev baskınlarına şahit oldum. Şimdi Allah’a hamt olsun demokratik yollarla seçilenler, sizlerin temsilcileri olanlar iş başında ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedefledikleri güzel geleceklere taşıyorlar.’’
-ÇUBUK METRO İSTİYOR
İlçenin ölçek itibariyle Türkiye’nin yüzde biri olduğunu ve ilçede Türk’ü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si kısacası Türkiye’nin tüm renklerinin olduğunu anlatan Başkan Özden, tüm ilçe olarak üniversite şehri Çubuk’a metro istediklerini vurguladı. Festivalin tüm ilçe halkının olduğunu kaydeden Başkan Özden, ’’Biz kardeşçe, dostça, tüm sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak, Çubuk halkının benim festivalim dediği bu güzel festivalde tüm renkleri bir araya getirdik. Üniversite şehri olan Çubuk’a artık metro istiyoruz. Beklentimiz metro bu konuda hem hükümetimizden, hem de meclisten destek bekliyoruz’’ dedi.
-FESTİVAL EKONOMİYİ HAREKETLENDİRİYOR
Festivallerine yoğun katılımın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk festivalinin üretimi çeşitlendirdiği gibi ekonomiyi de hareketlendirdiğini kaydetti.
Kaymakam Şahin, ‘’Anadolu’nun bu mümbit ovası, Başkentimizin yeni gözdesi Çubuk ilçemize uzaktan yakından teşrif eden misafirlerimize festivalimize teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunarım’’ diye konuştu.
-ÇUBUK FESTİVALİ BÜYÜK BİR KIVANÇ KAYNAĞI
Festivalin yapıldığı bölgeye hem de ülkenin tanıtımına büyük katkı verdiğini dile getiren Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Çubuk festivalinin başarısının herkes açısından büyük bir kıvanç kaynağı olduğunu belirtti.
-ÇUBUK FESTİVALİ TÜRKİYE’DE SAYILI FESTİVALLERİN BAŞINDA GELİYOR
Belediyelerin birçok yerde festivaller yaptığını hatırlatan Ankara Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise bu festivallerden elle tutulur, aranılan, arzu edilen, gelip bir şeyler alınan ve gidilmek istenen bir festivalin Çubuk Festivali olduğunu vurguladı. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen ve katkı veren herkese teşekkür ettiğini söyleyen İpek, ’’Turşu festivali Çubuk’un tanıtımına ve üretimine faydası oluyor. Çubuklunun üreterek para kazanmayı bilen, ekonomiye katkıda bulunan çalışkan insanlar olduğunu hem Ankara’ya hem Türkiye’ye anlatan güzel ve faydalı bir festival oluyor’’diye konuştu.
-ÇUBUK ÇOK GELİŞTİ
Çubuk’un 10 yıl içinde çok geliştiğin anlatan İpek, ilçede şimdi raylı sistemleri, metroyu ve birçok yeni şeyin konuşulduğunu ifade ederek, ’’Bunun için Allaha ne kadar hamt etsek azdır. Çubuk’a Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili kararı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bu eser Genel Başkanımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eseridir ve Çubuk’a hediyesidir. Türkiye’nin en güzel Osmanlı ve Selçuklu mimarisine sahip güzel eserlerinin olduğu çok nadide bir kampüs olacak’’ dedi.
Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri alanda kurulan ikram çadırını ziyaret ederek, burada kendilerine ikram edilen yöresel ürünlerin tadına bakma imkanı buldular.
-KÜLTÜR SOKAK İLGİ ODAĞI OLUYOR
Çubuk Dernekler Federasyonu ve Çubuk Belediye’sinin ortaklaşa düzenlediği Kültür Sokaktaki kültürel ve sanatsal etkinlikler ilgi odağı oluyor. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı alanda misafirlere yöresel ürünler de ikram ediliyor.
Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Senegal’den ve Ankara Seğmen Kulübü gruplarının katıldığı festival dört gün sürecek ve 15 Eylül Pazar günü gece yarısı sona erecek.
Ankara
21.11.2024