Sincan Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren, Yılmaz: “2019 Mart’ta meclis üyesi olduktan sonra İlçe Başkanımız Ömer Yılmaz’ın koordinesinde meclis üyelerimiz Önder Ağdede ve Önder Tekgümüş arkadaşlarımızla Sincan da nelere ihtiyaç olduğunu vatandaşın istek ve temennilerini dinlemek nelerin eksik olduğunu neler yapılması gerektiğini tespiti konusunda yol haritası oluşturduk ve çalışmaya başladık.
Yılmaz vatandaşlara bire bir ulaşarak sorun tespiti yapmamız ve çözüm yolları aramamız gerektiğine karar verdik. Sincan’ın neye ihtiyacı olduğunun, bu bölgede neler yapabileceğimizin detaylı araştırmasını yaptık. Netice olarak bizim başlıca görevimiz vatandaşın sorunlarını dile getirmek oldu; bunun için de Temelli’den başlayarak köy köy dolaştık, muhtarlarla ve mahalle sakinleriyle sohbet edip sorunları alarak kendi birimlerimize taşıdık, yardımcı olduk, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı işleri de oraya devrettik. Daha sonra merkez ilçeye döndük, oradaki sorunların tespiti için çat kapı ziyaretlerde bulunduk. Sıkıntıları nedir sorunları nedir bunları sorduk”.
“İNSANLAR KENDİLERİNE DOKUNULMASINI İSTİYOR”
Köyden mahalleye dönüşmüş bölgelerde su, kanalizasyon ve yol gibi sorunların olduğunu dile getiren Yılmaz, merkez mahallelerde ise ağırlıklı olarak trafik sorunları, otopark sorunları olduğunu, İstasyon Caddesi’nde yetersiz alt yapıdan kaynaklanan su taşkınlarının alt katlara dolması, su basmasından doğan mağduriyeti ASKİ’yle görüşmeler yaparak, bu sorunun çözümünü hızlandırdık”. CHP’nin ana prensibinin insanlarla iletişim halinde olmak olduğun dan . İnsanlara dokunmak, sohbet etmek sorunlarını yerinde tespit ve çözüm aramaktayız.” dedi.
“KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLERE AĞIRLIK VERMEMİZ GEREKİYOR”
Sincan’da akşam 18.00 civarında sokaklarda yok denecek kadar kimsenin olmadığını Sincan halkı ne yazık ki Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerine gitmek zorunda kalıyorlar “Bunun ana nedeni yönetim zihniyeti. Kültürel ve sosyal ilişkilere ağırlık vermeyen belediye bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat zihniyet farklı olduğu için ilerleme kaydedilemiyor. Sincan’da sadece bir tane otel var. Sincan’da akşamları gidilebilecek ne bir restoran nede vatandaşın hoşça vakit geçirebileceği bir yerin olmadığını söyledi.
“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN MÜDAHİL OLMASI GEREKİYOR”
Yılmaz, Sincan’daki düzensizliği ve medeniyetsizliği şu şekilde değerlendirdi: “Sincan’da terk edilmiş bir bölge var. ‘’Fatih Mahallesi’’ bir türlü gelişme gösteremeyen bölgemizde Çöp evler çoğalmaya devam ederken hem zabıta hem emniyet bazı çalışmalar yaptı ama yetersiz. Bu bölgemizde Kentsel dönüşümle bu sorunların çözüleceğini, ancak Sincan belediyemiz bu konuda çalışmalar yapsa da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu işe müdahil olması gerekiyor.
Mahallemiz Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinin sınır komşusu olması itibarı ile bölgede daireler Yenimahalle de 600 700 bin TL, Etimesgut’ta 300-500 bin tl ederken, Sincan’da 100 150 bin tl civarında alıcı bulmaktadır. Bölgede evleri olan insanlar kentsel dönüşüm projesinde malikler mağdur edilmeden yapılması en büyük temennileri olduğunu söyledi.
Ankara
21.11.2024