A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş: “Mükemmel bir mükemmeliyet merkezi kuracağız”…
“Sağlık kompleksimiz Ankara´yı, sağlıkta dünya çapında önemli bir merkez haline getirecek”...
Ankara Üniversitesi´nce Bağlıca´da bin 500 dönümlük bir alandakurulacak Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezinin temeli seneye atılıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, başbakanlığı döneminde 2013 yılında tahsis edilen arazide yapımı gerçekleştirilecek dev yatırım için bu yılın sonuna kadar ya da en geç 2017 başında ihaleye çıkılacak ve yıl içinde de temel atılacak.
A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, son yılların en büyük sağlık yatırımı hakkında bilgi verirken, 2013 yılında arazinin tahsisinin ardından başlanan imar çalışmalarının tamamlandığını, ardından başladıkları mimari proje çalışmalarını da bu yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi. İbiş, “Paydaşlardan görüşler alarak, mükemmel bir mükemmeliyet merkezi oluşturma çabasına girdik. Bu yıl içinde tamamladıktan sonra bir aksilik olmazsa 2017 içinde temelini atmaya hazırlanıyoruz” dedi.
Bağlıca´ya kuracakları dev sağlık kompleksinin, bölgeyi bir “sağlık üssü” yapacağı gibi, sağlık turizminde “marka kent” olmayı hedefleyen Ankara´yı da bu alanda dünya çapında önemli bir merkez haline getireceğini, sadece yerel ya da ulusal değil uluslararası çapta bir sağlık üssü olacağını kaydetti.
-“Mükemmel bir mükemmeliyet merkezi”…
Prof. İbiş, kurulacak merkezin özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
“Mükemmel bir mükemmeliyet merkezi kuracağız.1.000 yataklı tam teşekküllü bir tıp fakültesi hastanesi, buna entegre bir kök hücre enstitüsü, medikal teknopark, medikal biyoteknoloji ve ileri tıbbi araştırmaların yapılabileceği bir kompleks olacak bu. Sadece Ankara´ya dönük de değil, sadece ulusal da değil, aslında uluslararası bir sağlık üssü hedeflendi. Sağlık kompleksimiz Ankara´yı, sağlıkta dünya çapında önemli bir merkez haline getirecek. Yabancı hastalara hizmet verebileceği gibi uluslararası öğrencilere de tıp ve uzmanlık eğitimi verebilecek bir üs olarak düşünüyoruz burasını. Genellikle de sıra dışı tıbbi işlemlerin yapılabileceği bir alan. Bir yönden de şehrin gelecekte sağlık hizmetinde ihtiyacı olan bir bölgesi olması gerektiğini söyledik. Bu bağlamda yapılan araştırmalarda çevre yolu üzerinde Bağlıca´da arazi tahsisi yapıldı. Yapılan arazinin 800 dönümüne tıp alanları ve tıpla ilişkili alanların inşası gerçekleştireceğiz. Bu yıl içinde mimari proje çalışmasını tamamladıktan sonra bir aksilik olmazsa 2017 içinde temelini atmaya hazırlanıyoruz.”
Prof. İbiş, nihai hedeflerini “hem eğitim ve araştırma, hem de tanı ve tedavi alanlarında uluslararası bir merkez olmak” şeklinde ifade etti.
-“Kök hücre” alanında öncü olacak…
Yaklaşık 150-200 milyon liralık bir bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan hastane özellikle kök hücre konusunda ön plana çıkacak. Sağlık sektörünün, bilimin gelecekteki en önemli hedefinin kök hücreden organ üretimi olduğunu vurgulayan Rektör İbiş, “Kök hücre çalışmaları ile uluslararası literatüre girmeyi hedefliyoruz. Kanser tanı ve tedavi amaçlı çalışmalar ileri teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra medikalteknopark, bioteknopark, biomedikalpark gibi ileri teknoloji merkezleriyle entegre çalışacak birimler yer alacak. Hastanemiz, uluslararası alanda bir sağlık üssü olacak” dedi.
-Deney hayvanları merkezi
Tıp Fakültesi dekanlık ve dersliklerin, sosyal tesislerin de bulunacağı sağlık üssünde deney hayvanları merkezi de yer alacak.
Ankara
22.11.2024