Keçiören Belediyesi, AB Gençlik Değişimleri “No! Woman No Cry!(Kadınlar Ağlamasın)” projesi kapsamında “kadına yönelik şiddetle mücadele” konusunda toplumsal farkındalık geliştirmeye ve duyarlılığı arttırmaya yönelik bir iletişim stratejisi geliştirdi. Bu kapsamda dünyada “kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele” sürecine gençlerin etkin katılımını sağlamak amacıyla, yedi ülkeden 35 temsilcinin iştirak edeceği bir eğitim çalışması başlatıldı. 6-12 Mayıs 2013 tarihleri arasındaki eğitim çalışmasına Türkiye’nin yanısıra, İtalya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Karadağ ve Makedonya katıldı. 7 farklı ülkeden 35 katılımcı genç proje koordinatörü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.
ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI ÇIKMALIYIZ
Gençleri sosyal sorumluluk gerektiren bir proje için Türkiye’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ak, “İnsanların bir ülkede mutlu huzurlu yaşaması açısından önemli bir proje. Her birey üzerine düşeni yaparsa o toplumda huzurlu ve mutlu yaşanır. Sizler bu amaç için ülkeleri geziyorsunuz onun için hepinizi tebrik ediyorum. Biz de böylesine anlamlı bir projede sizleri destekleyerek katkı sağlamış oluyoruz” dedi. Keçiören’in 850 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük ilçe belediyesi olduğunu anlatan Başkan Ak, “Biz bu projede sizlere destek oluyoruz. Burada bulunan genç arkadaşlarım sizler farklı kültürlerden gelen genç insanlarsınız. Farklı kültürlerden, dillerden, dinlerden de olsak ortak birçok yönümüz var. Sizleri burada buluşturan ortak değer kadına şiddete karşı olmanız. Daha geniş anlamda düşündüğümüzde şiddetin her türlüsüne karşı çıkmalıyız. İnsanın yaşamına, onuruna tecavüz eden tüm davranışları kınıyoruz” mesajlarını verdi. Başkan Ak, bu tip hayırlı projeler sayesinde ülkeler arası dostluğun tohumlarının da atıldığını belirtirken, İtalya, Romanya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya ve Karadağ grup liderleri de projeye verdiği destekten ötürü Başkan Ak’a teşekkür etti.
GENÇLERİN ETKİN KATILIMI SAĞLANACAK
Koordinatör kuruluş olarak Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan AB eğitim çalışmasında yaratıcı drama faaliyetleri kapsamında, şiddeti meydana gelmeden önlemek ve kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede gençlerin etkin katılımını sağlamak amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Eğitim sürecinde ayrıca her katılımcı, ülkesinde kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelenin nasıl geliştiğine, kadına yönelik şiddetle ilgili görüş ve deneyimlerine dair bir sunum yapacak. Kadına yönelik şiddet alanında AB düzenlemelerini ve uygulamalarını, Türkiye’deki kurumsallaşma çalışmalarını paylaşmak amacıyla görüş alışverişinde de bulunulacak. Proje kapsamında oluşturulan çalışma grubu tarafından yedi günlük eğitim sürecinde kadına yönelik şiddet ile ilgili hazırlanan gösterimlerin sunumu ise halka açık alanda gerçekleştirilecek.
Ankara
21.11.2024