Fethi Yaşar: ”Halk yararına olmayan projeye imza atmam”
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen sempozyumda, Prof. Dr. Ruşen Keleş moderatörlüğünde konuklara başarı öyküsünü anlatan Yaşar´a Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Ankara eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın da tecrübelerini anlatarak eşlik etti.
“Devletin parasını kendi param gibi kullandım”
Konuşmasında sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını söyleyen ve göreve geldiği 2009 tarihinden itibaren yapılan çalışmaları anlatan Yaşar, “Geldiğim günden bu yana bana oy verdi vermedi ayırt etmeksizin tüm Yenimahallelilere hizmet veriyorum. Yenimahalle Belediyesini 140 milyon borçla devraldım. Belediyeyi kiralık araçlarla, kapalı hizmet alanlarıyla devraldım. Göreve geldiğimde hem borçları ödedim hem de dev yatırımlar yaptım. Yenimahalle Belediyesi bugün borçlarını gününde ödeyen, itibarı yüksek ve dev yatırımlar yapan bir kurum haline geldi. İddia ediyorum işçisine maaşını gününde veren, altyapısı en güçlü ve hiçbir kuruma borcu olmayan tek belediyeyiz” dedi.
“Halkın yararına olmayan hiçbir işe imza atmadım”
Yenimahalle´de yapılan hizmetlerin Yenimahalle´ye değer kazandırdığını da belirten Başkan Yaşar, “Şuanda Yenimahalle, yaşam alanı olarak en çok tercih edilen ilçelerden biri haline geldi. Bunu nasıl mı yaptım? Vatandaşın parasını vatandaş için harcadım. Halkın yararına olmayan hiçbir işe imza atmadım. Devletin parasını kendi param gibi kullandım. Değerinde mal aldım, değerinde mal sattım. Çünkü ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu çağdaş, demokratik, laik cumhuriyetin gücüyle çalışıyorum, o yolda ilerliyorum. Vatandaşa hizmet etmek benim görevimdir” diye konuştu.
“Biz o bütçenin emanetçisiyiz”
Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan ise her seçimde kent halkının güveninin giderek arttığına işaret ederek, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 55´lik oyun bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.
Gökhan, “Ben Çanakkaleliyim. Ben kentin sosyal ve kültürel yaşamının içindeyim, siyasi yaşamın da içine girdim. Belediye meclis üyeliği yaptım ve ilk dönem meclisten seçilerek, sonraki üç dönemde ise seçimle iş başına geldim. 2004, 2009 ve 2014 seçimlerinde de oylarımı artırarak Çanakkalelilerden görev aldım. Her seçimde artan oy oranımız, 2014 seçimlerinde yüzde 55 seviyelerine çıktı. Biz vatandaşların çağdaş standartlarda yaşaması için belediyecilik yapıyoruz, yöneticilik yapıyoruz. Yani, bizim bir bütçemiz var ve bu bütçe, sadece ve sadece vatandaşların hizmetlerine harcanmak üzere bizlere teslim ediliyor. Biz o bütçenin emanetçisiyiz. Yani ben sizlerin kaynaklarını kullanıyorum bu yüzden size hesap vermek durumdayım” dedi.
“Sarıyer tam bir mozaik”
Konuşmacı olan bir diğer isim Genç de, “Bizim başarısız olma gibi bir lüksümüz yok. Her zaman başarılı olmalıyız. Halkı temsil ediyoruz, onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet veriyoruz. Sadece kendi ilçemizde başarılı olmak değil, buradaki başarının siyasi bir başarıya dönüşmesine önderlik etmek zorundayız. Kavgayı bırakıp, işimize bakacağız. Sarıyer, deniziyle ovasıyla tepesiyle her bakımdan muhteşem bir yer. Bölgemizde İstanbul´un en eski gecekonduları ve köyler var, modern köylerimiz var. Dünyanın en önemli iş merkezleri var. Bunların hepsini göz önünde bulundurduğumuzda, Sarıyer tam bir mozaik. Türkiye´yi Sarıyer de bulmak mümkün, her şey var Sarıyer´de” diye ifade etti.
Karayalçın da, Başkan Yaşar´ı Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi için tebrik etti. Karayalçın, “Bu merkeze ikinci gelişim, ilk gelişimde de çok etkilenmiştim. Sadece Yenimahalle´nin değil tüm vatandaşların gereksinimlerini en üst düzeyde yanıt verecek bir yapı. Memnuniyetimi ifade etmek istedim” dedi.
Program sonunda AEV Başkanı Metin Özaslan, gerçekleştiren sempozyumun en kısa zamanda kitap haline getirileceğini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.