Konusunda uzman eğitmenlerin gözetiminde 6 ay süreyle 1008 saat eğitim alan ÇAÇOY’dan 20 ve ÇENGEL-2’den 10 kursiyerin mutluluğuna aileleri de ortak olurken ebeveynler çocuklarının dans ve ritm gösterisine uzun süre alkış tuttular.
ÇAÇOY Ahşap Çocuk Oyuncakları İmalatçı Kalfası ve ÇENGEL Servis Eleman Yardımcısı biriminde çalışacak olan yaşları 17 ila 40 arasında değişen kursiyerlere 2 Teknik Eğitmen, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı ve 6 Sosyal Projeler Merkezi personeli yardımcı oldu.
Sosyal Projeler Merkezi’nin eğitim yeri olmaktan çıkıp bir üretim merkezi haline geldiğini söyleyen Belde-AŞ Genel Müdürü Serdar Karaduman, amaçlarının engellilerin hayatın tam içinde yer almaları ve daha fazla engelli vatandaşların üreterek kendilerini var etmelerini sağlayacak ortamları yaratmak olduğunu dile getirdi.
ÇAÇOY ve ÇENGEL-2’de bugüne kadar 80’in üzerinde mezun verdiklerini ve 2,5 sene önce kursiyer bulmakta zorlanırken şu anda 30 kişilik kontenjana 85 kişinin başvurduğunu anımsatan Sosyal Projeler Merkezi Projeler Koordinatörü Yalçın Dal ise yerel yönetimlerin o bölgede yaşayan engelli vatandaşlara gerekli olanakları sağladığında neleri başarabileceklerini gözler önüne sermesi bakımından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kursiyerler ritm eğitmenleri Metin Karaköy ve Serdar Keser, müzik öğretmeni Ezgi Tekgül ve dans öğretmeni Sevinç Taşkıran’la birlikte sergiledikleri dans ve ritm gösterisiyle törene renk kattılar.
Ankara
22.11.2024