İlginizi Çekebilir
Esnafın Gözü, Kulağı Sicil Affında
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sicil affını da kapsayan, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmel
Kanun tasarısının görüşülmesinin geçtiğimiz hafta sonu TBMM Genel Kurulunda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yarım kaldığını hatırlatan Palandöken "Ancak Anayasa görüşmelerinin ikinci tur oylaması öncesinde esnafımızın beklediği sicil affı ile ilgili görüşme tamamlanacak" ifadelerini kullandı.
Palandöken "Hafta başında ise araya ülkemiz için çok önem taşıyan anayasada değişiklik öngören teklifin görüşmeleri girdi. Şimdi esnafımızın gözü, kulağı meclisten gelecek haberde. Torba kanun tasarısı anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinden sonra verilecek arada yeniden genel kurulun gündemine gelecek. İkinci tur oylama öncesi TBMM´de kaldığı yerden görüşülmesine devam edilerek sonlandırılacak. Esnafımız merak etmesin konunun yakından takipçisiyiz" dedi.
Ankara
27.03.2026
- İMSAK 05:10
- GÜNEŞ 06:34
- ÖĞLE 12:59
- İKİNDİ 16:29
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
- Cuma 15.8 ° / 3.6 ° Güneşli
- Cumartesi 13.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 8.8 ° / 3 ° Orta kuvvetli yağmurlu


