ETİMESGUT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA STANDARTLARINDA TIR PARKI

ETİMESGUT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA STANDARTLARINDA TIR PARKI

Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda, Tır Parkı düzenlemesinin sonuna geldi

Etimesgut Belediyesi 52 dönümlük alanda, Tır Parkı düzenlemesinin sonuna geldi. Yeni düzenlemeyle, bir yandan şoförlerin araçlarını park ederek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan yaratılırken bir yandan da yol kenarlarına gelişigüzel parklar engellenerek, trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Etimesgut Belediyesi 49763 ada ile 49069 arasındaki alanda 52 dönümlük arazide Tır Parkı alanı çalışmalarının sonuna yaklaşıldı. 210 araçlık tır kapasitesi ile Avrupa Standartlarına uygun şekilde yapımı devam eden Tır Parkı yakında hizmete girecek.

Etimesgut Belediyesi, Tır Parkında binek araç otoparkı, Etimesgut merkez noktalarına servisler, 7/24 güvenlik hizmeti ve şoförlerin rahat edebilecekleri alanlar sunarak Avrupa Standartlarında bir Tır Parkı hizmeti sunuyor. 

“Trafik Rahatlayacak”

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçedeki önemli sorunlardan biri olan büyük araç otopark sorununu çözmek için önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyleyerek, “İlçemiz genelinde büyük araçlardan kaynaklı bir trafik sorunu yaşanmaktadır. Amacımız; Tır araçlarının kontrolsüz ve uygunsuz olarak park alanları dışına park etmelerinin önüne geçmek ve bölge trafiğini rahatlatarak görüntü kirliliğini engellemektir. Yapımı devam eden ve kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan Tır Otoparkımız ile Tırlar ve kamyonlar artık sokaklara ve caddelere gelişigüzel park edemeyecek. Vatandaşımızın rahatsızlık duyduğu bu sorunu çözmek ve trafiği biraz olsun rahatlatmak adına bölgemizdeki 52 dönümlük araziyi Tır otoparkına dönüştürmeye karar verdik. Tır Garajımız ile hem sokaklarımız rahatlayacak hem de şoförlerimize kendilerine uygun dinlenme ortamını sağlamış olacağız. Park içerisinde sağlanacak olan güvenlik önlemleri ile hem sürücülerin hem de şoförlerin can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak” dedi.

 



Ankara

16.09.2024

  • İMSAK 04:59
  • GÜNEŞ 06:24
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:22
  • Pazartesi 25.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.1 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 16 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı