GENÇLER UMUTSUZ VE ÇARESİZ

GENÇLER UMUTSUZ VE ÇARESİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Kalecik Ankara Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, gençlerin işsizlikten yurt sorunlarına değindiği konuşmasında, partisinin çözüm önerilerini anlattı.

CHP Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, üniversiteyi kazanan gençlerin yurt, mezun olduğunda da iş bulamadığına vurgu yaparak, “Genç arkadaşlarımız umutsuz ve çaresiz” dedi. Başkan Kök, teknoloji çağında sosyal medya yasaklarının da özgürlüklere müdahale olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi Kalecik Ankara Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, gençlerin işsizlikten yurt sorunlarına değindiği konuşmasında, partisinin çözüm önerilerini anlattı.
2007 seçimlerinde 6 yaşında kapısından girdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün ilçe başkanlığı görevini yürüten Umut Kök, Kalecik’te ilk kez hafta sonu gerçekleşen Gençlik Kolları kurultayında güvenoyu aldı.

GENÇLER HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
Gençlerin en önemli sorununun işsizlik olduğuna işaret eden Gençlik Kolları Başkanı Kök, gençlerin umutsuz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Okuldan mezun olduktan sonra iş bulamayan genç arkadaşlarımız, umutsuz ve çaresizlik içerisindeler. Mühendislik mezunu asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Geçim bu kadar zor iken, işsizlik tavan yapmışken sömürülmeyi kabul etmek zorunda kalıyor. Gençler hayata tutunmaya çalışırken, iktidar ülkeyi, gençleri umutsuzluğa, çaresizliğe itmeye devam ediyor.”

MEZUN OLAN İŞ, OKUYAN YURT BULAMIYOR
Üniversiteyi bitiren gençler mezun olduğunda iş bulamazken, üniversiteyi kazanan gençlerin de barınma sorunu yaşadığına işaret eden Başkan Umut Kök, “Kiralar çok yüksek. Öğrenci kardeşlerimiz barınma sorunu yaşıyor. Sınav sonuçları açıklanacak. O gün geldiğinde üniversite yakınındaki ev fiyatları yine uçacak. Gençler yurt bulmakta sorun yaşayacak” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA YASAKLARINI KONUŞUYORUZ
Devletin sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirerek yurt sorununu çözmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Kök, “İktidarın eğitim politikalarını geliştirmesi lazım. Ancak bunları konuşmuyoruz, sosyal medya yasaklarını konuşuyoruz” dedi.

GENÇLER TEKNOLOJİYİ SONUNA KADAR KULLANMAK İSTİYOR
Sosyal medya yasaklarını da eleştiren Başkan Umut Kök, sosyal medya yasaklarının özgürlüklerin kısıtlanması olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: “Artık teknoloji çağındayız. Gençler teknolojiyi sonuna kadar kullanmak istiyor. Sosyal medya mecraları haberleşmenin yanında ticaret mecraları haline dönüştü. Yasaklar ticareti de etkiledi.”

DEĞİŞİM TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ SARDI
AKP iktidarının sonunu tamamlayamayacak noktaya geldiğini dikkat çeken Başkan Kök, “Ülke bu hale getirilmişken iktidar süreci 2028’e taşıyamayacak hale gelmiştir. En erken 2026 baharında erken seçim bekliyorum. Genel kurultayımızda bir değişim meşalesi yaktık. Genel Başkanımız Özgür Özel’in başlattığı değişim, 31 Mart seçimlerinde önemli bir etki etti. Değişim Türkiye’nin her yerini sardı” diye konuştu.

ÖNCE İKTİDARIN DEĞİŞMESİ LAZIM
CHP Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, gençlerin istememesine rağmen ülkeyi terk etmek zorunda bırakıldığına işaret ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile ülke bahara döndüğünde ülkesini terk etmek zorunda kalan genç arkadaşlarımız ülkesine koşarak geri dönecek. Ülkemizi değiştirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ama önce iktidarın değişmesi lazım” dedi.



Anahtar Kelimeler: GENÇLER UMUTSUZ ÇARESİZ

Ankara

16.09.2024

  • İMSAK 04:59
  • GÜNEŞ 06:24
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:22
  • Pazartesi 25.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.1 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 16 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı