ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, “ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşımız nereye sarılacağını bilmiyor. Oysa yürürlükte kendisini koruyan, haklarını koruyan yasalar var. Mevzuatlar değişti. Tüketicinin lehine çok şeyler gelişti. Elbette yasanın halen eksik yanları da var. Ama Tüketicinin hukuku ve hakkı hususunda epey mesafe kat edildi. Vatandaş bunlardan habersiz. Şu anda kimse artık sabit telefon kullanmıyor. Herkesin elinde Cep telefonu var. Kendisine bir mesaj geliyor. ‘Borcunuzu taksitlendiriyoruz, yâda ödemelerinizi hal yoluna koyuyoruz´ gibi. Bu tuzağı düşmesinler. Kimse kimsen borcunu ödemez, hal yoluna koymaz, bunun için bedava bir çaba harcamaz. Tuzak içinde tuzakla karşılaşırlar. Ayrıca yine mesaj geliyor, ‘şunu kazandınız, şu ödüle layık görüldünüz, müjde fırsatı ele geçirdiniz´ gibi mesajlar gönderiyorlar. Bunlara sakın ola cevap vermeyin, dediklerini yapmayın. Şu işareti yap, şunu tuşla, şunu yaz gönder gibi talimatlara uymayın, hepsi yalan ve düzmece. Yine mesaj geliyor, filanca hukuk bürosundan, hukuk ofisinden, sizin hukukçunuz, sizin avukatınız gibi ibareler ile geliyor ve ekonomik sıkıntınızla ilgili her şeyi biliyormuşlar gibi mesaj atıyorlar. Bu tür sizi koruyan kollayan bürolar yok. Hepsi çıkar amaçlı, hepsinin derdi başka. Sizi koruyan yasaları devlet belirlemiş. Bilmeyebilirsiniz. Ama yasal haklarınız var. Bunu öğrenmek için ilçelerdeki kaymakamlıklara gidin Tüketici Hakem Heyetlere başvurun, derdinizi oraya anlatın, aktarın. Sizden para almazlar, sizi yokuşa sürmezler. Oralar resmi kurumlar ve devletin denetiminde. Amaçları da size hizmet etmek. Başkaca yollara sapmayın, aldatılır ve kandırılırsınız” dedi.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Biz Tüketici derneklerin sizlerin borçlarını taksitlendirme, öteletme gibi bir hizmete yok, olamaz. Tüketici dernekleri sizleri bilgilendirmek, yasal haklarınızı size aktarmak, yol göstermek için vardır. Bunun dışında hiçbir tüketici derneği sizin borcunuzu öteleme, üstlenme, şekillendirme yetkisine sahip değildir. Bu şekilde sizleri arayıp biz tüketici deneğiyiz, vakfıyız, kuruluşuyuz gibi uydurma isim ve unvanlarla sizden değişik taleplerde bulunanlara karşıda uyanık olun. Hiçbir tüketici derneği, vakfı, kuruluşu yaptığı bilgilendirmeden ücret almaz. Bu türden bizim gibi dernekler halkın yararına, ücretsiz, karşılıksız hizmet sunarlar. Para istiyorlarsa yada başkaca yardım, oradan uzak durun” dedi.
ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş,”Yaşlılarımızı özellikle uyarın, onlara bilgi verin. Çoğunun sağlık sorunları var. Bu alanda da dolandırıcılar çıkmış, akla hayale gelmeyecek ödüller ve ödüllendirmeler, çekilişler, kaplıcalar, dinlenme tesisleri adı altında cazip koşullar ile halkı dolandırıyorlar. Özellikle kapıdan sağlık alanı ile ilgili hiçbir alet edavat, ilaç almayın. Yine telefon ile alış veriş yapmayın. Gerek sağlık alanındaki mal ve malzemeler ilaçlar için gerekse sağlık amaçlı dinlenme, tesis, kaplıca gibi olaylarda bu işte marka olmuş, uzmanlaşmış olan ve doktorlarınızın uzman hekimlerinizin önerilerine kulak verin. Kendi başınıza iş yapmayın hem sağlığınızdan hem maddiyatınızdan olursunuz” dedi.