Güvener: Mücadelemiz, yaşanılabilir bir Ankara içindir.

Güvener: Mücadelemiz, yaşanılabilir bir Ankara içindir.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Mamak´taki sel baskınının AKP´li belediyenin ihmalkarlığı sonucu gerçekleştiğini söyledi.

. Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Şenal Saruhan ve Ali Haydar Hakverdi ile birlikte sel felaketine uğrayan mahalleleri ziyaret edip yurttaşlardan bilgi alan Güvener, “2019´da, Ankara´yı rantçıların el koyduğu şehir olmaktan çıkartıp, halkın gündelik hayatını kolaylaştıracak bir kent haline getireceğiz” dedi.

Güvener“Ankara´da ne zaman yağmur yağsa hemen sel felaketi oluşmaktadır. Peki Ankara Büyükşehir Belediyesi ne yapmaktadır? Altyapıyı, günün ihtiyaçlarına uygun hale getirmek varken, AKP´li belediye, sadece kentin rantı yüksek bölgelerindeki imar hareketlerine kafa yormaktadır. Ziyaret ettiğimiz vatandaşın halinin perişan olduğunu gördük. Büyükşehir Belediyesi, vakit geçirmeden vatandaşların yaşadığı zararların tümü karşılamalıdır.

ASKİ Genel Müdürü´nün bile sistemin yenilenmesi gerektiğini söylediği ortada iken ‘felaket´ demek, Ankaralılarla dalga geçmektir. Ankara´nın tez elden bu vurdum duymaz yönetimden kurtulması lazım. Bu nedenle önce 24 Haziran´da Türkiye´nin ve Ankara´nın kazanmasını sağlamalı; sonra da 2019´da, Ankara´yı rantçıların el koyduğu şehir olmaktan çıkartıp, halkın gündelik hayatını kolaylaştıracak bir kent haline getirmeliyiz.”



Ankara

16.04.2026

  • İMSAK 04:45
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:09
  • İKİNDİ 16:52
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:17
  • Perşembe 20.5 ° / 8.2 ° false
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.4 ° / 7.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu