Tarih: 25.10.2019 21:14

HALK EKMEK, GIDA ÜRETİMİNİN MERKEZİ OLACAK...

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz, Halk Ekmek’in yeni yönetiminin göreve gelmesinin ardından başlatılan değişim süreci ve projelerle ilgili olarak Anayurt gazetesinden Salih Kaplan'a bilgi verdi. Halk Ekmek’te yeni bir yapılanmaya gidildiğini anlatan Yılmaz, “Bu yeni yapılanmanın içinde vatandaşa uygun et ve süt gibi bir evin mutfak ihtiyaçlarının yüzde seksenini karşılama konusunda çalışma yapıyoruz. Halk Ekmeği sadece ekmek üreticisi olmaktan çıkartıp gıda üretiminin göbeğine oturtmak istiyoruz” dedi.

- Büyükşehir Belediye yönetiminin değişmesi ile Halk Ekmek’te de bir değişim gerçekleşti ve ekmek satışının dışındaki ürün yelpazesinde artışa gidilerek esnaf aracılığıyla bu ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Bu projeden bahseder misiniz?

- 31 Mart’ta Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından 6 ay sonra Başkan Yavaş bizleri buraya atadı. Başkanımızın her yerde ifade ettiği gibi Halk Ekmek yeni bir yapılanmaya gidiyor. Bu yeni yapılanmanın içinde vatandaşa   uygun et ve süt gibi bir evin mutfak ihtiyaçlarının yüzde seksenini karşılama konusunda çalışma yapıyoruz. Başkanımızın bize öncelikli talimatı; Ankara’nın üreticisini desteklemek. Bu proje diğer belediyelere de örnek olacak. Türkiye’ye mal olacak bir proje yaratıyoruz. Vatandaşımız ciddi anlamda teveccüh gösteriyor, köylüler, üreticiler arıyor ve ürünlerini bize nasıl ulaştıracakları ile ilgili bilgi almak istiyorlar. Biz de birimlerimizi hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. Vatandaşımıza kırsal kalkınmayı destekleyecek şekilde sözleşmeli tarım yaptıracağız. Gölbaşı bölgesinde Kızılırmak suyunu vereceğiz, belediyenin tarıma  uygun arazilerinde ekim yapacağız. Halk Ekmeği sadece  ekmek üreticisi olmaktan çıkartıp gıda üretiminin göbeğine oturtmak istiyoruz.

- O halde Halk Ekmek’in sadece satış olarak değil yeni dönemde satın alma noktasında da vatandaşa ulaşacak diyebilir miyiz?

- Kırsal kalkınma Belediye Başkanımızın birinci önceliği bu nedenle bu projeyi de çok önemsiyor. Önceki dönemlerde Ankara’nın ilçelerine iyi bir hizmetin gitmediğini düşünüyor. Bizler çiftçiye kadar, üreticiye kadar ineceğiz. Halk Ekmeğin hem Ankara’da hem de Türkiye’de ciddi bir bilinirliliği var, marka güvenilirliği var. Biz de bunu devam ettireceğiz. Kaliteden ödün vermeyeceğiz, üretim kapasitesini artıracağız. Hem ekonomik durumu düşük vatandaşımız bizden   ekmek alıyor ve tadını beğeniyor hem de yüksek gelirli kesimler mağazalarımızdan ekmeğimizi ve diğer ürünlerimizi beğenerek alıyor. Biz sattığımız her ürünün Ankara halkında bir karşılığı olsun istiyoruz. Atatürk Orman Çiftliği ile iş birliği yaparak da Ankara halkına ürün sunacağız.

- Halk Ekmek’in satış listesine girecek yeni ürünler vatandaşa nasıl ulaştırılacak?

- Amacımız yıl sonundan önce ilk mağazayı açmak ve süreç içerisinde mağazaları 30’a çıkarmak. Mamak, Altındağ, Sincan ve Şentepe bölgelerinde öncelikli olarak açılacak. Bakkal esnafı ile de görüşüyoruz. Onlara da zarar vermeden bu projeyi geliştireceğiz. Bakkallara da tedarikçi olarak istedikleri ürünleri vermeyi düşünüyoruz. Birlikte hareket ediyoruz. Bizim rekabet etmek gibi bir amacımız yok. Bizim amacımız vatandaşa uygun fiyatta kaliteli ürünü ulaştırmak. Tabii ki buralar da işletme, o yüzden zarar etmelerini istemiyoruz. İstihdam sağlayalım, işletmelerimizin maliyeti çıksın diyoruz, karlılık üzerine kurgulamıyoruz. Esnafın da ezilmesini istemiyoruz.

Asıl amaç üretimi teşvik etmek. Buğdayımızı Ankara çiftçisine ektirmek istiyoruz. Sözleşmeli tarım yaptırmak istiyoruz. Çiftçiyi tefecinin eline bırakmayacağız. Kontrolümüzde ekim yapılacak, alım garantisi vereceğiz. Gerekirse çiftçiye mazot, tohum ve gübre desteği sağlayacağız. Ankara’da 4 bin 600 civarında mahalle bakkalı var ve ürün tedariki konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Biz depo kurarak bakkallara da ürün tedariki sağlayacağız. Ankara’nın coğrafi işaretli ürünlerin tedariki bizim üzerimizden geçsin istiyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —