İmar Yönetmeliği’ne ilişkin revizyonun; uygulaması kolay, vatandaşın güncel ihtiyacına cevap verir nitelikte hazırlandığını kaydeden Erciyes, “Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut İmar Yönetmeliği de en az 30 yıllık bir tecrübenin eseridir. Ama bulunduğumuz bu durumda olduğu gibi, yerel ihtiyaçtan kaynaklanan sorunları çözmeye yönelik lokal revizyonları da zaman zaman yapmak gerekmektedir” diye konuştu.
Yürürlükte olan İmar Yönetmeliği’nin mevcut yönüyle güncel ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte bir yönetmelik olduğuna dikkat çeken Erciyes, şunları söyledi:
“Gerek 2014 yerel seçimleriyle birlikte, il sınırlarının belediye sınırı olmasıyla beraber Büyükşehir Belediye sınırının 3 kat genişlemesi, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ne adaptasyon sağlanması gibi nedenlerden dolayı İmar Yönetmeliğinde kapsamlı bir revizyon çalışmasını kaçınılmaz hale getirmiştir” dedi.
“İLÇE BELEDİYELERİNİN GÖRÜŞLERİNİ ALDIK”
İmar Yönetmeliği revizyonuyla Başkent Ankara’ya yakışır bir şekilde imar uygulamalarına yön vermeyi amaçladıklarını kaydeden Erciyes, “Kapsamı geniş tutarak, ilçe belediyelerinin de içinde olduğu titiz bir çalışma gerçekleştirdik. İlçe belediyelerinin ilgili kurumlarıyla toplantılar yaptık, görüşlerini aldık. Özellikle Büyükşehir sınırına yeni katılacak 9 ilçe de dikkate alınarak; uygulamasının kolay, vatandaşların güncel ihtiyaçlarına cevap verecek, fen, sağlık, estetik ve çevre şartlarına uygun yapılaşmaları ile Başkentimize yakışır bir revizyon çalışması gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın konusunda uzman deneyimli personeliyle birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Erciyes, İmar Yönetmeliği revizyonunun tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacağını söyledi.
Ankara
24.11.2024