Tarih: 25.05.2022 17:48

Kahramanını Yarat Hikâyeni Oynat

Facebook Twitter Linked-in

e-Twinning Platformu üzerinde öğretmenler ve öğrenciler birbirinden güzel yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Öğrenciler, kendi kahramanlarını yaratıp kahramanlarını kendileri oynatıyor. Proje kahramanın maskotu 'Süslü'. Kahramanlar, birçok karakterde oluşabiliyor.

Kuruculuğunu İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Öğretmeni Rukiye  Ölmez ve Ankara Öğretmen Kubilay Ortaokulu Öğretmeni Nermin Sinan'ın yaptığı proje, 11 okulun öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla oluşuyor.

Projeye Ortadoğu ülkelerinden Ürdün’den öğretmen ve öğrencilerle de katılım sağlıyor.

Proje kurucularından İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni aynı zamanda e-Twinning Platformu öğretmenlerinden Rukiye Ölmez, projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ölmez; "Hayal kahramanları; çocukluğumuzu heyecanlandıran,  hayal dünyamızı zenginleştiren, hayatımızı güzelleştiren, çocukluk arkadaşlıklarımızdır. Tıpkı Süpermen, Batman, Temel Reis, Şirinler, Casper, Hugo, Süper Mario  gibi" diye konuştu.

Rukiye Ölmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir hayal kahramanının filmini izlemek, kitabını okumak, oyununu oynamak arkadaşlarımıza ayırdığımız zamanlar gibidir. Çocukların hayatlarına yön veren ailelerin, öğretmenlerin ve arkadaşların yanında hayal kahramanları da onların kişiliklerinin gelişiminde pay sahibidir. Hayal kahramanları;  gözlerinin içine bakamasak, ellerini sıkamasak, bir kez olsun sarılamasak da bize çok şey katan ve öğreten en yakın arkadaşlarımızdır. Bizler bu proje ile hayal kahramanlarımızı kendimiz yaratarak hem gözlerine bakabilecek hem ellerini sıkabilecek hem de onlara dokunabileceğiz.’’

Covid-19 sürecinin yaşandığı süreçte öğrencilerin hayal güçlerini zenginleştirmek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak amacıyla projeyi başlattıklarını söyleyen proje kurucularından Ankara Öğretmen Kubilay Ortaokulu Öğretmeni Nermin Sinan,  Bursa, Ankara, İstanbul, Düzce, Sakarya, Konya, Mersin, Niğde ve Ürdün’den projeye katılan öğretmen ve öğrencilerle birlikte kendi kahramanlarını yaratıp "Kahramanını Yarat Hikayeni Oynat/ Create Your Hero, Play Your Story" isimli projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Sinan; "e-Twinning projeleri kapsamında öğrenciler,  kendi kahramanlarını önce çizdiler, özelliklerini belirlediler. Hikâyelerini yazıp kahramanlarını üç boyutlu hale getirdiler. Daha sonra yazdıkları hikâyeleri çocuklara ve arkadaşlarına oynattıklarını anlattılar" dedi.

Nermin Sinan, şunları kaydetti: "Tüm ortakların katılımı ile proje maskotu yaptık. Proje maskotunu Ürdünlü öğrenciler, çizdi. Bizler diğer ortaklar olarak her parçasını oluşturarak Ankara’da maskotun son halini oluşturduk. Proje, öğrencilerimiz için öğreticiydi."

Projede yer alan öğretmenler, projenin öneminin altını çizerek böyle bir projede yer almanın kendileri ve öğrencileri için eğitici aynı zamanda mutluluk verici olduğunu söylediler.

Sema Kocamanoğlu/Düzce Mevlana Mtal: Öğrenciler yazdıkları metinler ile ilgili görsel çizim yaparak tasarlanan karakterleri üç boyutlu kahramana dönüştürdüler. Böylelikle 3 boyutlu düşüne bilme ve dönüştürebilme becerileri gelişmiş oldu.

Sema Özarslan/Sultanbeyli Ç.P.A.L: Öğrencilerin bu projede yapmış oldukları etkinliklerle yaratıcı düşünme becerileri arttı.

Şenay Arıman/Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mtal: Projeyle öğrencilerimizin özgür düşüncelerini paylaşarak özgüvenlerinin gelişimine katkı sağladık.

İlknur Şağban/Karadeniz Mtal: Bu proje ile öğrencilerimizin ortak çalışma, iletişim, işbirliği, sunum ve kendini ifade etme becerileri gelişti.

Aslı Pınar Kansu/Mersin Özel Toros Ortaokulu: Önemli bir projeye imza attık. Öğrencilerimin sorgulama, anlama, anlatma yetenekleri ve kurgulama becerilerine önemli katkısı oldu.

Emel Memiş/Prof.Dr. Ali Yaramancı Ç.P.A.L: Bu projede farklı teknikler kullanarak öğrencilerin yaratıcı yazma becerileri gelişti.

Harun Köykun/Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Aihl: Projede öğrencilerimizle şiirler, hikâyeler ve şarkılar yazarak onların edebi tür yazma becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunduk.

Döndü Belli/İnegöl Nene Hatun Mtal: Öğrencilerimiz, bu projede birçok web2.0 aracını kullandı. Böylelikle onlara teknolojiyi kullanıma becerini kazandırmış olduk.

Rula Al-Bsoul/ Amman, Ürdün Balqees Primary School 1: Öğrencilerimiz, projede Web2.0 araçlarını kullanarak dijital değişime ayak uydurma becerilerini kazandı.

Haber: Birgül Uzun




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —