Kalecik`in, Akyurt`a Bağlanacağı İddiası Asılsız Çıktı

Kalecik`in, Akyurt`a Bağlanacağı İddiası Asılsız Çıktı

AK Parti Kalecik Belediye Başkan Aday Adayı Uludağ, Kalecik`in Akyurt ilçesine bağlanacağı yolundaki söylentilerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 Uludağ, bir süreden beri ilçe halkında Kalecik`in ilçe unvanının elinden alınacağı ve komşu ilçesi Akyurt`a bağlanacağına dair söylentiler olduğunu dile getirdi.

 

Yaptıkları görüşmelerde bunun tamamen dedikodudan ibaret olduğunu gördüklerini anlatan Ömer Uludağ, "Kalecik`in Akyurt`a bağlanması söz konusu bile değil. Ama bu söylenti bize daha acı bir gerçeği gözler önüne seriyor. Koskoca tarihi, geçmişi olan Kalecik`in kasaba konumuna düşürülme algısı bile içler acısı. İlçemizin Akyurt`a bağlanacağı yolundaki dedikodular Kalecik`in ne duruma geldiğinin en açık kanıtı. Akyurt da Ankara`nın önemli ilçelerinden biri ancak, Kalecik sahip olduğu öz değerleri ile çok daha köklü bir ilçe" dedi.

 

Ömer Uludağ, çok değil 6-7 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde iktidarı ele aldıktan sonra bırakın kasaba yakıştırmalarını Kalecik`i tüm Türkiye hatta dünyanın konuştuğu bir merkez durumuna getireceklerini ifade etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.04.2026

  • İMSAK 05:12
  • GÜNEŞ 06:39
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:47
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:58
  • Perşembe 14.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 12.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı