Kalecik`in, Akyurt`a Bağlanacağı İddiası Asılsız Çıktı

Kalecik`in, Akyurt`a Bağlanacağı İddiası Asılsız Çıktı

AK Parti Kalecik Belediye Başkan Aday Adayı Uludağ, Kalecik`in Akyurt ilçesine bağlanacağı yolundaki söylentilerin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 Uludağ, bir süreden beri ilçe halkında Kalecik`in ilçe unvanının elinden alınacağı ve komşu ilçesi Akyurt`a bağlanacağına dair söylentiler olduğunu dile getirdi.

 

Yaptıkları görüşmelerde bunun tamamen dedikodudan ibaret olduğunu gördüklerini anlatan Ömer Uludağ, "Kalecik`in Akyurt`a bağlanması söz konusu bile değil. Ama bu söylenti bize daha acı bir gerçeği gözler önüne seriyor. Koskoca tarihi, geçmişi olan Kalecik`in kasaba konumuna düşürülme algısı bile içler acısı. İlçemizin Akyurt`a bağlanacağı yolundaki dedikodular Kalecik`in ne duruma geldiğinin en açık kanıtı. Akyurt da Ankara`nın önemli ilçelerinden biri ancak, Kalecik sahip olduğu öz değerleri ile çok daha köklü bir ilçe" dedi.

 

Ömer Uludağ, çok değil 6-7 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde iktidarı ele aldıktan sonra bırakın kasaba yakıştırmalarını Kalecik`i tüm Türkiye hatta dünyanın konuştuğu bir merkez durumuna getireceklerini ifade etti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.02.2026

  • İMSAK 06:11
  • GÜNEŞ 07:35
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:31
  • YATSI 19:49
  • Pazar 15.6 ° / 2.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.9 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.4 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı