“KAYIP KEMİKLERİN İZİNDE”

“KAYIP KEMİKLERİN İZİNDE”

Çankaya Belediyesi, katledilişinin 70´inci yılında Sabahattin Ali´yi Nebil Özgentürk yönetmenliğindeki “Bir Sabahattin Ali Trajedisi: Kayıp Kemiklerin İzinde” adlı belgesel ve konser programıyla anacak.

Çankaya Belediyesi, katledilişinin 70´inci yılında Sabahattin Ali´yi  Nebil Özgentürk yönetmenliğindeki “Bir Sabahattin Ali Trajedisi: Kayıp Kemiklerin İzinde” adlı belgesel ve konser programıyla anacak. 

Romanları, öyküleri, şiirleri ve trajik yaşam öyküsüyle Toplumcu-Gerçekçi Türk Edebiyatının öncüsü usta yazar Sabahattin Ali´nin cesedi hala bulunamadı. Katledilmeden önce kızı için “Filiz hiç üzülmesin” demişti yaşadığı acılara ve baskılara dair. 70 yıl boyunca acısını içinde taşıyan Filiz Ali´nin babasının öldürüldüğü Istranca Ormanlarının derinliklerine yaptığı yolculuğu konu edinen belgesel; Sabahattin Ali trajedisini ve Filiz Ali´nin hüzünlü yolculuğunu anlatıyor.

Yönetmenliğini ve sunumunu Nebil Özgentürk´ün gerçekleştirdiği programda Aysun ve Ali Kocatepe de Sabahattin Ali şarkılarıyla izleyicinin karşısına çıkacak. Anma, 19 Eylül Çarşamba günü saat 19.30´da MEB Şura Salonunda gerçekleştirilecek. 



Anahtar Kelimeler: KAYIP KEMİKLERİN İZİNDE

Ankara

02.07.2026

  • İMSAK 03:22
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:28
  • YATSI 22:14
  • Perşembe 33.1 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Cuma 29.7 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.7 ° / 15.3 ° Güneşli