İlginizi Çekebilir
“KAYIP KEMİKLERİN İZİNDE”
Çankaya Belediyesi, katledilişinin 70´inci yılında Sabahattin Ali´yi Nebil Özgentürk yönetmenliğindeki “Bir Sabahattin Ali Trajedisi: Kayıp Kemiklerin İzinde” adlı belgesel ve konser programıyla anacak.
Çankaya Belediyesi, katledilişinin 70´inci yılında Sabahattin Ali´yi Nebil Özgentürk yönetmenliğindeki “Bir Sabahattin Ali Trajedisi: Kayıp Kemiklerin İzinde” adlı belgesel ve konser programıyla anacak.
Romanları, öyküleri, şiirleri ve trajik yaşam öyküsüyle Toplumcu-Gerçekçi Türk Edebiyatının öncüsü usta yazar Sabahattin Ali´nin cesedi hala bulunamadı. Katledilmeden önce kızı için “Filiz hiç üzülmesin” demişti yaşadığı acılara ve baskılara dair. 70 yıl boyunca acısını içinde taşıyan Filiz Ali´nin babasının öldürüldüğü Istranca Ormanlarının derinliklerine yaptığı yolculuğu konu edinen belgesel; Sabahattin Ali trajedisini ve Filiz Ali´nin hüzünlü yolculuğunu anlatıyor.
Yönetmenliğini ve sunumunu Nebil Özgentürk´ün gerçekleştirdiği programda Aysun ve Ali Kocatepe de Sabahattin Ali şarkılarıyla izleyicinin karşısına çıkacak. Anma, 19 Eylül Çarşamba günü saat 19.30´da MEB Şura Salonunda gerçekleştirilecek.
Ankara
18.05.2026
- İMSAK 03:39
- GÜNEŞ 05:24
- ÖĞLE 12:50
- İKİNDİ 16:44
- AKŞAM 20:06
- YATSI 21:43
- Pazartesi 15.3 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 19.7 ° / 4.8 ° Güneşli
- Çarşamba 19.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

