İlginizi Çekebilir
Nükleer Program Olumlu Karşılandı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya`nın başkenti Vilnius`ta gazetecilere yaptığı açıklamada İran`ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmanın Türkiye tarafından olumlu karşılandığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şu an P5+1`in pozisyonuna baktığımızda, İran`ın halen 2010`daki müzakerelerde getirebildiğimiz çizginin altında olduğunu görüyoruz. Ama ümit ediyoruz ki Haziran sonuna kadar İran bu çizgiye gelecek" diye konuştu.
Çavuşoğlu, "Türkiye ilke olarak İran, İsrail ya da bir başka ülkede nükleer silah bulunmasına karşıdır" ifadesini kullandı.
İsviçrenin Lozan kentinde P5+1 (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ülkeleri ile Tahran yönetimi arasında sekiz gündür aralıksız süren müzakereler, dün akşam saatlerinde bir sonuca ulaştı. Tarafların kendi kendilerine belirledikleri 31 Mart tarihi aşıldığı halde, 30 Haziran 2015e kadar nihai bir anlaşmaya kavuşması beklenen mutabakat çerçevesi üzerinde uzlaşıldı.
İran, uranyum zenginleştirmede kullandığı santrifüjleri 3te 2 azaltıp elindeki uranyum stokunu 300 kga indirmeye ve plütonyum üreten ağır su reaktörünü sökmeye razı olurken, uluslararası toplum da bu uygulamaları sonrası İrana yönelik yaptırımları kaldırmayı kabul etti.
Şimşek: Türkiye`nin ihracatını artırır
NTV/CNBC-e ortak yayınına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise İran`a yönelik ekonomik yaptırımların kalkmasını sağlayabilecek bu anlaşmanın Türkiye`nin İran`la ihracatını artırmasına yardımcı olacağını ve küresel petrol fiyatlarını düşürebileceğini belirtti.
Ankara
03.04.2026
- İMSAK 05:10
- GÜNEŞ 06:38
- ÖĞLE 13:13
- İKİNDİ 16:47
- AKŞAM 19:37
- YATSI 20:59
- Cuma 12.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 14 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 15.1 ° / 4 ° Güneşli


