“Popüler kültür fabrikasyona neden oluyor”
Özellikle son 10 yıldır şarkı alt yapılarının birbirinin neredeyse aynı olduğunu ve özgün müziğin yaratılmadığına dikkat çeken Uğurlu, yanlış Avrupalılaşmanın kültürümüze zarar verdiğinin altını çizdi.
“Avrupalılaşma deyince, maalesef ki bizim halkımız müzik ve giyim tarzını anlıyor. Asıl Avrupalılaşmak; Avrupa´nın bilimini, ilmini- irfanını almak ile olur. Moda denilen şey, herkesin bir anda aynı renkleri ve modelleri giymesi, aynı müzikleri dinlemesi ile oluyor. Yeni neslin en büyük eksiği budur. Özgün müziklerimizi, yöresel ezgilerimizi küçümseyerek Avrupalılaşılmaz.
Kendi tarihini, müziğini, kültürünü, yemeğini bilmeyen milletlerin ilerlediği tarihte görülmemiştir. Bu kültür yozlaşmasının önüne geçebilmek için yiyeceklerden müziklere kadar kültürümüzde yer alan tüm miraslara sahip çıkmamız gerekiyor.” diye konuşan Uğurlu, kültürümüzü yaşatmak için çalışmalarına doğup büyüdüğü Ankara´nın ezgilerine yoğunlukla yer verdiğini belirtti.
Misketin dirilişi
Çalışmalarıyla müzik kültürümüzü koruyan eserlere imza atan Uğurlu, özgün müziğinin mükafatını geniş bir dinleyici kitlesiyle aldı. Ankara´nın son dönemde en iyi çıkış yapan sanatçıları arasında gösterilen Uğurlu, efsane eser Misket türküsüne yeniden can verdi. 1990 doğumlu olan ve genç yaşta şöhreti tadan Uğurlu´nun oyun havası albümü ve single çalışması hızla yükselmesini sağladı. Ankara kültürünün önemli eserlerinden Misket´e yeniden can veren Uğurlu, yöresel şarkıları yaşatma gayesini şöyle açıkladı:
“Ankara´nın eskimeyen efsane türküsü Misket´in güncellenmeye ihtiyacı olduğu ve daha önce bir klip çalışması olmadığı birçok kişi tarafından bilinmiyordu. Ankara´nın yöresel ezgilerinden oluşan Misket´in hikayesi insanlar tarafından bilinmiyordu. Güncel sound ve klip çalışması ile Misket´in hikayesini yansıtmayı amaçladık. Çok güzel yorumlar aldık ve alıyoruz. Ankara müzik kültürünü yaşatmaya devam edeceğim. Yaşadığımız kültürü yansıtmak isteyen genç sanatçılar çok azaldı. Müzik sektöründe az sayıda olan genç sanatçılara aynı bir değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizler, geçmişin müzik kültürünü geleceğe taşıyan az sayıdaki sanatçı arasındayız."