Rahmi Çuhacı TÜGİAD başkanı oldu

Rahmi Çuhacı TÜGİAD başkanı oldu

Ali Yücelen’in TÜGİAD Başkanlığından istifa ederek siyasete atılmasının ardından TÜGİAD Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği ilk toplantıda oybirliği ile başkan seçtiği Rahmi Çuhacı başkanlık görevini Ali Yücelen’den teslim aldı. Mersin’de gerçekleştirilen dev

TÜGİAD Başkanlığı yaptığı dönemde hem iş dünyasına hem de ekonomik konulara farklı bir derinlik kazandıran Ali Yücelen’in “TÜGİAD’dan, mazbatasını aldıktan sonra istifa eden başkanlar çıkmayacaktır” sözleriyle siyasete girme kararını verdikten sonra istifa ederek boşalttığı TÜGİAD Başkanlığına oybirliği ile Rahmi Çuhacı getirildi.

TÜGİAD Başkan Yardımcısı ve G20 Komisyonu başkanı Rahmi Çuhacı yeni başkan olurken, ondan boşalan G20 Komisyonu başkanlığına da Serkan Yazıcıoğlu getirildi. TÜGİAD Yönetim Kurulunun kararının ardından Ali Yücelen’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Rahmi Çuhacı’ya devir teslim töreni Mersin’de gerçekleştirildi.

Başkanlık görevini halefine devrettiği törende duygusal bir konuşma yapan eski başkan Ali Yücelen, TÜGİAD’ın değerlerine atıfta bulunarak, bir STK’nın bir ülke için ne kadar önemli olabileceğini göstermeye çalıştıklarını anlattı ve şunları söyledi:

“Başkanlık görevini halefine devrettiği törende duygusal bir konuşma yapan eski başkan Ali Yücelen, TÜGİAD’ın değerlerine atıfta bulunarak, bir STK’nın bir ülke için ne kadar önemli olabileceğini göstermeye çalıştıklarını anlattı ve şunları söyledi:

“Ömrümüzün çok önemli bir kısmını TÜGİAD’da geçirdik. Kendi adıma gurur duyduğum yıllar… Şu anda, üstlendiğimiz başkanlık görevini kendisine kefil olacak kadar güvendiğim Rahmi Çuhacı’ya devrediyorum. TÜGİAD Üyeleri olarak arkasından gidin.  Türk genç işadamları olarak dünyada adım almadığımız kıta kalmadı.  

Bizim Türkiye`yi anlatma misyonumuz da var. Rahmi Başkanın da hem ülkemizi karış karış gezeceğine hem yurtdışında bizi en iyi şekilde temsil edeceğine eminim. Ben inandığım bir dernekteki başkanlık görevimi inandığım bir dava uğruna mücadele etmek üzere bırakıyorum. Ben TÜGİAD`da söylemediğim hiçbir şeyi siyasette söylemiyorum. Biz TÜGİAD’da makam-mevki için değil hizmet edebilmek için çalıştık. Bundan sonra da hizmete devam edeceğiz.. Biz hep gönül yeter dedik. Yenişehirli Avni’nin gönül dostu satırlarını anımsatmak istedik…

Sanman ki, taleb-i devlet ü câh etmeğe geldik
biz âleme bir yâr için âh etmeğe geldik"

TÜGİAD Başkanlığı görevini Ali Yücelen’den devralan Rahmi Çuhacı da genç işadamları olarak sürekli çevrelerinde yaşanan deneyimlere açık olmaya çalıştıklarını belirtti. TÜGİAD çatısı altında Ali Yücelen’in başkanlığı döneminde çok değerli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Çuhacı sözlerine şöyle devam etti:

“Ali Yücelen bizim için bir başkan, bir arkadaş, bir lider… Liderlerin makamlara, koltuklara ihtiyacı yoktur. Atatürk bir lider olarak üniformasını çıkartarak başlattı Kurtuluş Savaşı’nı… Biz TÜGİAD çatısı altında birlikte görev yaptığımız sürece sayın başkanın bilgisinden, birikiminden, liderlik vasıflarından istifade ettik. Bundan sonra da yararlanmak istiyoruz. Ali Yücelen TÜGİAD’ı o kadar iyi bir noktaya getirerek bizlere teslim etti ki işimiz hem zor hem kolay… Bu kadar başarılı bir noktadan sonra işimiz göreli olarak kolay… Ancak öyle bir mesafe kat edildi ki; daha iyisini yapmak için daha çok ve iyi çalışmamız gerekiyor. Biz bayrağı ne kadar yükseğe çıkartıp bizden sonrakilere de Ali Yücelen gibi başarılı bir yapı teslim edebilirsek o kadar onur duyacağız. Türkiye’de işsizliğin azalıp girişimciliğin artması için çalışacağız. Zira işsizliğin en etkili ilacı girişimciliktir.“

TÜGİAD’ın temel değerlerine ve ilkelerine saygılı bir şekilde faaliyetlerine devam edeceğini belirten Çuhacı; “Türkiye için, KOBİ’lerimiz için, reel sektör için, üreten, istihdam yaratan ve ihraç edenler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 2015 yılının en önemli gündem maddesinin G20 Genç Girişimciler İttifakı toplantısı olduğunu anlatan Çuhacı; G20 Komisyonu başkanı olarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları programı Serkan Yazıcıoğlu’na emanet ettiklerini açıkladı.

Türkiye yerinde sayıyor

Devir teslim törenine katılan MHP Genel Başkan yardımcısı Oktay Öztürk, 1990’da dünyanın 18. Büyük ekonomisi olduğunu anımsatarak, Türkiye’nin hala 18. Büyük ekonomi olduğunu, işsizliğin yüzde 10 ve üzerinin Türkiye’nin kaderi haline geldiğini ve bu gidişle Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının olanaksız olduğunu öne sürdü. Türkiye’nin daha çok özel sektör yatırımına ve yüksek teknolojiye ihtiyacı olduğunu dile getiren Öztürk, amaçlarının daha yüksek katma değer üreten bir ekonomi olduğunu söyledi. TÜGİAD’ın bugüne kadar yaptığı çalışmaları ilgiyle izlediklerini belirten Öztürk bundan sonraki süreçte de TÜGİAD gibi dinamik ve girişimciliği sahiplenen sivil toplum kuruluşlarının eleştiri ve önerilerinin değerini koruyacağını söyledi.

TÜGİAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği devir teslim törenine katılan Ankara Şube Başkanı Türker Naslı,  Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur ve Ege Şube Başkanı Musa Turan da kısa bir konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Rahmi Çuhacı: TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Rahmi Çuhacı, 1972 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Özel Boğaziçi Lisesi’nde tamamladı. Üniversiteyi Franklin University, Switzerland/Department of International Management (B.A.) tamamladı. Daha sonra University of Wales College of Cardiff’te / Department of Maritime Studies & International Transport Management (M.S.C)’de Master yaptı. 1995 yılında kurmuş olduğu İlhan Uluslararası Taşımacılık ve Metal Tic. Ltd. Şti.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekte olup aynı zamanda Nuh Ticaret ve Sanayi A.Ş, Nuh’un Ankara Makarnası ve Nuh Grubu`na ait tüm şirketlerin hissedarı ve Nuh Çimento Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Evli ve iki çocuk babası olan Çuhacı, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Serkan Yazıcııoğlu: TÜGİAD G20 Komisyonu Başkanlığına getirilen Serkan Yazıcıoğlu ise 1974 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında havacılık sektörü ile tanışan Yazıcıoğlu, operasyon memurluğu ile başlayan havacılık hayatına, önce üst düzey yönetici olarak devam etti ve ardından 2000 yılında ilk şirketini kurarak girişimci olarak devam etti. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

 

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.

1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

Türkiye genelinde 115`i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.

Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.

Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

 

TÜGİAD Başkanları

1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,

1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK

1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN

1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ

2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA

2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI

2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK

2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN

2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN

2015 - …..    Sn. Rahmi Çuhacı



Ankara

21.11.2024

  • İMSAK 06:06
  • GÜNEŞ 07:33
  • ÖĞLE 12:39
  • İKİNDİ 15:13
  • AKŞAM 17:35
  • YATSI 18:58
  • Perşembe 14.6 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.4 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı