CHP Altındağ İlçe Başkanı Barış Ozan Vural’ın ev sahipliğinde ilçe binasında gerçekleşen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Tanık da toplantıya katılan Altındağlı partilileri hemşehrilerim diyerek bağrına bastı.
Yönetime yeni gelmelerine rağmen halkla iyi ilişkiler içerisine girdiklerini belirten İlçe Başkanı Vural, her ay bir Belediye Başkanı’nı ilçelerinde ağırlayacaklarını bu buluşmanın ilkini Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’la yapmanın gururunu taşıdıklarını bildirdi.
Altındağ’ın bu dinamizminin sandığa olumlu yansıyacağını umduğunu ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bunda Altındağ ilçesinin yönetiminin duyarlılığının ötesinde üye varlığının da geniş katılımla konuya sahip çıkıyor olmasının payı olduğunu söyledi.
Toplantıya Çankaya Belediyesi çalışanları, belediyede görevli engelli çalışanlar ile sanatçıların gönüllü olarak katıldıkları ‘Fidayda’ müzik gösterimi ile başlanırken engellilerden yola çıkarak engelliliğin bir kader olmadığını ve engelliler gibi her insanın yaşama hakkına sahip olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, ‘Her insanın yaşama hakkı olduğunu savunarak bizler var olacağız. Bizim bakış açımız hayata sahip çıkmak, insana değer vermek ve kim olursa olsun ayrımsız doğuştan herkesi eşit görmek, derisinin rengi, inancı, konuştuğu dile bakmadan herkesin yaşama hakkına sahip çıkmaktır. Onun için vakit geçirmeden insanların insan gibi yaşayabileceği ilişki sistemini kurmamız bizim hedeflediğimiz bir şeydir. Bunu sağlamak için belediyecilikte iki yol var: Birincisi kayırmacılık yolu yani kendi eşini, dostunu, akrabasını kayıran bir sistem var ikincisi ise ve olması gereken bizim sahip çıktığımız sistem ki şudur, ihtiyacı olana öncelik vermek, insanların toplumsal hizmetlerden yararlanmasını sağlayacak sistemi hayata geçirmektir. Biz buna Toplumcu Belediyecilik Uygulaması diyoruz, bu belediyecilik uygulamasını ben keşfetmedim, bu belediyecilik uygulaması 1973’lü yıllarda Türkiye’de CHP’li belediyelerin Türkiye’nin gündemine taşıdıkları bir programdır. 1950’den sonra Anadolu’dan kentlere yoğun bir göç yaşandı, insanlar geldiğinde konut yok, iş yok, iş umuduyla gelindi ama bu insanların ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal bakış açısını sağlayacak konuttan ulaşıma temel gıda tedarikinden sağlık hizmetlerine kadar sol bir belediyecilik anlayışı ancak bu dönemde Toplumcu Belediyecilik anlayışı ile sağlandı. Bu devrimci programın işlevi gereği belediyelerin demokratikleşmesi, hesap verebilir yapıya kavuşturulması ve birbirleriyle dayanışma içine girebilen belediyeler ağı oluşturulması Toplumcu Belediyecilik sayesinde gelişti’ diye konuştu.
BELEDİYELER GÜÇLENİRSE TÜM TOPLUM GÜÇLENİR
Toplumcu Belediyecilik uygulamalarının bir benzerini şu anda Yeni adıyla kendi belediyelerinde uygulamaya çalıştıklarını hatırlatan Tanık, şu anda başkanı olduğu İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde 48 ile başladıkları sistemi 118 belediyeye çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını ve bu örgütte ne kadar güçlü olurlarsa o kadar küçük belediyelerin ayakta kalabileceğini belirtti. Türkiye’de 3 bin belediyenin yarıdan çoğunun kapatıldığını dile getiren Tanık, ‘Kapatılan belediyelerle birlikte şu anda 1396 belediye kalmış bulunuyor, kapattığımız zaman ne oldu falan kasabaya sen artık yoksun deniyor, bu sistemin öngördüğü şey siyasi temsil gücünü elinden aldığı yerleri ölüme terk ediyor’ dedi.
ÇANKAYA’NIN YAPTIĞI İŞ İYİ ANLATILIRSA ÖRGÜT DE KAZANIR
Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği uygulamalardan da bahseden ve Altındağlı vatandaşlardan takdir toplayan Tanık, Çankaya Belediyesi’nin yaptığı işlerin iyi anlatılmasının Bülent Tanık’a 1 artı kazandıracağı gibi parti örgütüne 10 artı katacağının altını çizdi. Kendisinin bilerek ve kasten kötü şeylerin yapılmasına asla izin vermediğini kaydeden Tanık, çok hoşgörülü bir insan olduğunu, birçok şeyi affedebileceğini ama kurumsal sorumluluğu affetmeme konusunda en ufak tereddüt taşımadığımı belirtmek isterim diye konuştu.
BU KANUN ÇANKAYA’DAN UMUDU KESTİKLERİNİN TESCİLİDİR
Torba Kanunu ile Çayyolu’ndan 8 mahallenin kendilerine bağlandığını ve bunun da 96 bin nüfus ve 40 bin seçmen anlamına geldiğine dikkat çeken Tanık,’Bu 40 bin seçmenin 30 bini CHP’ye oy veriyor, 6 bini AKP’ye oy veriyor ve 4 bini de diğer partilere oy veriyor ya da kararsız seçmenlerden oluşuyor. Ancak burada tuhaf bir şey oluşuyor o da 30 Mart 2014’te Çankaya Belediyesi’nin yönetimini belirlemek üzere 40 bin seçmen oy kullanacak ama 30 Mart 2014’e kadar oranın belediye hizmetleri ve yönetim belirlenmesi Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanacak. Yani vatandaş başkasından hizmet alacak ama başkasına oy kullanacak. Burada siyasi oyun var, burada hedeflenen şey Yenimahalle seçimini almaya dönük çabadır ve bu da Çankaya’dan da umudu kestiklerinin kanunla tescilidir’ dedi.
HEM PARAMIZ VAR HEM İTİBARIMIZ VAR
Şu anda belediye başkanları arasında ahlakı bakımından en güvenilir başkanlardan birisi olduğunun altını çizen Tanık, bunun iftihar edilmesi gereken bir durum olmadığını ama bu kadar haksızlığın ve bu kadar aleyhte bir şeylerin konuşulduğu bir koltukta oturmanın bunu söylemeyi zorunlu hale getirdiğini ifade ederken kendisi hakkında kötü sözle konuşturmadığını ve Çankaya Belediyesi’nin itibarının da ona üst yönetimden başlayarak duyulan güvenin de son derece tatmin edici boyutta olduğunu hatırlattı. Bunun açık işaretinin de şu anda Çankaya Belediyesi’ne 28 alternatif adayın olmasını gösteren Tanık sözlerini ‘Daha ne olsun ki, hem paramız var hem itibarımız var herkes ister bu koltuğu’ diyerek bitirdi.
Ankara
24.11.2024