İlginizi Çekebilir
Türkiye 40 savaş uçağıyla Kandil´i vurdu
TÜRK Hava Kuvvetleri uzun bir aradan sonra Kuzey Irak´ta terör örgütü PKK´nın Kandil´deki hedeflerine yoğun bir hava harekatı düzenledi. Operasyona katılan savaş uçaklarına bir AWACS uçağı ve bir tanker yakıt uçağı da katıldı. İHA´lar da operasyonda yer a
3 Şubat Çarşamba günü düzenlenen hava harekatına çok sayıda “Terminatör” olarak bilinen F-4E 2020 ile “Savaşan Şahin” F-16 katıldı. Harekata, bir havadan erken uyarı ve kontrol uçağı (AWACS), bir tanker uçağı ve insansız hava araçları da (İHA) eşlik etti.
5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI
Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon´daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil´i vurdu. Kandil´de 100´e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı.
KANDİL´E DÜZENLENEN EN KAPSAMLI OPERASYONLARDAN BİRİ
Operasyonda PKK´ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, çarşamba günkü harekatın uzun süreden beri Kandil´e yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğunu söylediler.
Aynı kaynaklar, dün de Hakkari´de PKK hedeflerine hava operasyonu yapıldığını ve 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirttiler.
Ankara
23.09.2026
- İMSAK 05:06
- GÜNEŞ 06:30
- ÖĞLE 12:46
- İKİNDİ 16:11
- AKŞAM 18:53
- YATSI 20:11
- Çarşamba 19.4 ° / 11.4 ° Güneşli
- Perşembe 18.9 ° / 8.4 ° Güneşli
- Cuma 20.6 ° / 10 ° Güneşli

