İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin (İSİG) yazılı, görsel, dijital basında çıkan haberler, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgilerin yanı sıra işçi ve işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit edilen verilerle hazırladığı raporun son sayısı açıklandı.
2015in mart ayında son dört yılın da rekoru kırılmış oldu.
Mart ayında mevsimlik işçilerin işbaşı yapmasıyla en çok ölüm tarım ve orman iş kolunda yaşandı. Onu inşaat ve yol izledi.
Mevsimlik işçileri taşıyan minibüslerin kaza yapmasıyla mart ayında en çok ölüm trafik kazalarında yaşandı. Ölüm nedeni sıralamasında ezilme ve göçük ikinci sırada, düşme ise üçüncü sırada yer aldı.
Öte yandan mart ayında iş cinayetlerinde dört çocuk ve 47 yaşlı işçi can verdi.
Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında çalışan Japon mühendis Ryoiçi Kişinin intiharı da birçok etik değerlendirme ardından iş cinayeti sayıldı. Raporda bu durum Ryoiçi Kişi arkadaşımızın da İşe bağlı olarak intihar ettiği, bu intiharların uluslararası çalışma ilişkileri içinde -ki ilk olarak Japonyada- işe/çalışmaya bağlı ölüm olarak kabul edildiği gerçeğini hatırlatmak istiyoruz diye açıklandı.
En çok ölüm Urfada
Mart ayında iş cinayetleri en çok Şanlıurfada can aldı. İş cinayetleri sanayileşen illerde yoğunlaştı. Şanlıurfada 16, Adanada 10, Bursa ve İstanbulda yedişer, Aydın, Kocaeli ve Konyada ise altışar ölüm yaşandı.
Ankara
24.11.2024