Umut Kök: "Meclisteki Koca Koca Adamlar Biz Gençlere Kötü Örnek Oluyorlar!"

Umut Kök:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan son şiddet olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalecik Gençlik Kolları Başkanı Umut Kök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan son şiddet olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Kök, Meclis’te yaşanan kavgaların, şiddetin ve özellikle kadına yönelik saldırıların gençler üzerinde son derece olumsuz etkiler bıraktığını belirtti.

Kök, açıklamasında şunları söyledi: "Meclisteki koca koca adamlar biz gençlere kötü örnek oluyorlar. Mecliste şiddet, kan ve kadına darp gördük. Ya bunu bize örnek olacak kabul etmiyoruz. AKP faşizmine geçit vermeyeceğiz! Yeni Türkiye'nin saldırgan milletvekilleri kutsal Meclis'imizi kirletip, kan döküyor. Bu öfke ve kriz hali içinde bu ülkeyi yönetemeyeceksiniz!"

"Başıboş, Saldırgan Milletvekili Sorunu!"

Kök, TBMM'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik linç girişimine de değinerek, "TBMM'de Can Atalay için yapılan olağanüstü buluşmada, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın yaptığı konuşma sırasında AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan öncülüğünde AKP'li milletvekillerinin linç girişimine tanık olduk. Meclis önce bunu çözsün! Başıboş, saldırgan milletvekili sorunu," ifadelerini kullandı.

"Meclis İdare Amirinin Yumruk Attığı Bir Siyaset Doğru Olamaz!"

Umut Kök, Meclis’te yaşanan şiddet olaylarına ilişkin olarak, "Meclis idare amirinin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir siyaseti doğru bulmuyorum. Meclis’te kan akmaya başlıyorsa vatandaş ne yapacak? Bu gerçekten çok utanç verici bir durum," diyerek, Meclis’te yaşanan şiddetin toplumun geneline olumsuz örnek teşkil ettiğini vurguladı.

"Bize Kötü Örnek Oluyorlar!"

Kök, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz gençler olarak Meclis’te şiddet yerine uzlaşının, kaba kuvvet yerine demokrasinin hakim olmasını istiyoruz. Koca koca adamlar bize kötü örnek oluyorlar. Bu ülkenin gençleri olarak, daha saygılı, daha demokratik bir Meclis ve siyaset istiyoruz. Bu olayların tekrar yaşanmaması için sorumluluk taşıyan herkesin üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz."


 



Ankara

16.09.2024

  • İMSAK 04:59
  • GÜNEŞ 06:24
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:18
  • AKŞAM 19:03
  • YATSI 20:22
  • Pazartesi 25.7 ° / 17.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.1 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 16 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı