Tarih: 14.12.2015 11:33

Üniversite ile işbirliği

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi sitelerinin ihtiyaçları doğrultusunda meslek okullarında donanımlı eleman yetiştirmeyi hedef edinen projeyle, öğrencilere mezun olduktan sonra iş imkanı sağlanacak.

İlk proje yeri belirlendi

İlk proje uygulama yeri olarak Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim ve Teknoloji Merkezi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu belirlenirken, okulu OSİAD Başkanı Ahmet Kurt veKent Konseyi Başkanı Atila Çınar ile birlikte ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, BİYEN´in meslek eğitimi gören öğrenciler açısından önemli bir katkı sunacağını söyledi.

Projeye ilişkin Yüksekokulun Müdürü Doç. Dr. Abdülmecit Güldaş´la görüşen Yaşar, Yenimahalle sanayisinin gelişmesi ve okulda eğitim gören öğrencilerin bu sanayi kollarında istihdam edilebilmesi için planlanan projenin önemini vurguladı.

“Ara eleman sıkıntısı çok büyük boyutlarda”

Türkiye´de işsizliğin ve sanayide ara eleman sıkıntısının çok büyük boyutlarda olduğunu vurgulayan Yaşar, “İşletmeler kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ancak yüzlerce kişi kamu kurumlarına iş başvurusunda bulunuyor. Bir diğer sorun ise üniversitelerimizdeki sistemin üretken olmaması. Aileler çocuklarını çok zor koşullarda okutuyorlar. Ancak üniversitede bitirilen bölümlerin toplumda karşılığı olmuyor. Eğitim sistemi de sanayinin istediği ara elemanı yetiştirmekten uzak. Böyle bir dönemde, BİYEN gibi bir projenin bu sorunun çözümüne önemli bir katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

“Bu projeyle işsizlik oranı ciddi şekilde azalacak”

Başkan Yaşar´a katıldığını ifade eden Güldaş ise projeye çok sıcak baktıklarını belirterek, “Çok güzel bir proje. Okulumuzun bu projenin ilk uygulama merkezi olarak seçilmesi bizleri çok memnun etti.  Burada öğrencilerimiz endüstri uygulamasını öğreniyorlar. Daha okurken meslek sahibi oluyorlar. Biz endüstrinin alt yapısını da kullanıyoruz. Öğrencilerimizin çoğu staj yaparken çalıştıkları yerde işe başlıyor. Bu projeyle de işsizlik sayısı daha da azalacak” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —