Yüksel, konuşmasında uzun süre “XPO, sanayi fuarı, tarım ve hayvancılık” gibi konulardan bahsedince çocukların dikkati dağıldı. Çocuklar konuşma boyunca kendi aralarında sohbet etti.
Başkent`in 25 ayrı ilçesinden seçilen ve aralarında engellilerin de bulunduğu 121 çocuğun oluşturduğu "Ankara Çocuk Dostu İl Meclisi", Ankara İl Genel Meclisi`nde (İGM) ikinci kez toplandı.
Vali Yüksel’in yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ve İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ın da katıldığı toplantıda, Çocuk Dostu İl Meclisi yeni dönem başkanını seçti.
Şehit Hakan Kabil Ortaokulu öğrencisi Melikşah Alican Meclis Başkanı seçilirken, Münevver Öztürk Ortaokulu öğrencisi Dila Karakaya da Başkan Yardımcılığına getirildi.
Toplantıda meclis üyelerine Ayakkabı Dünyası Mağazası sahibi Mehmet Akbacakoğlu tarafından alış veriş çeki dağıtıldı.
Vali Yüksel, birinci dönem Meclis Başkanı İlayda Süel`e teşekkür plaketi verdi.
YÜKSEL: MİLENYUM BAŞIMIZI DÖNDÜRÜYOR
Birinci dönem Meclis Başkanı İlayda Süel`e teşekkür plaketi veren Vali Alaaddin Yüksel, konuşmasında Başkent olmak adına "Ankara Çocuk Dostu Şehir" projesini başarıyla hayata geçirdiklerini vurgulayarak, "Çocuklar bizim geleceğimizdir, Türk toplumunun bekaasıdır. Bu kentte çocuklarla ilgili ayrımcılık yapılmamaktadır. Nerede doğarsanız doğunuz, renginiz, ırkınız, inancınız, anlayışınız, sosyal yapınız ne olursa olsun Ankara`da yaşayan her çocuk eşittir" dedi.
"Milenyum" denilen yeni dünya düzeninin herkesin başını döndürdüğünü ifade eden Yüksel, şunları ifade etti:
"Bugüne dayalı biraz da dünya gerçekleri ile ilgili bir kaç hususu sizinle paylaşmak istiyorum.
Milenyum denilen yeni dünya düzeni hepimizin başını döndürüyor. Her gün gündem hızla değişiyor. Bütün paradigmalar yıkıldı. Bütün kavramların çatıları uçtu gitti. Ulusal ve uluslararası bütün rekabet unsurlarını, rekabet başlıklarını sizlerle beraber belirlemek gerekiyor. Bunu yaparken dünya gerçeklerinden kopmamak gerekiyor. Bugün Ankara`yı marka ve entellektüel bir dünya şehri olarak ortaya koyacaksak eğer hepimiz bilmeliyiz
ki, dünya ne konuşuyorsa Ankara da onları konuşmak gerekiyor. Bugün yeni bir tiyatro sahnesi açıldı. Bunun adı da milenyum tiyatrosu. Yeni milenyum tiyatrosunda çocuklar farklı oyunlar oynanıyor. Bu tiyatrodaki oyunları oturup dikkatle takip edeceğiz. Ya sizleri bunun şarlarına göre yetiştireceğiz ya da sırtımızı çevireceğiz başka şeylerde uğraşacağız."
Yeni dünya düzeninde buluşma noktalarından bir tanesinin de "XPO"ların olduğunu bildiren Yüksel, şu görüşlere yer verdi:
"Bugün bütün gelişmiş şehirlerde XPO`lar tartışılıyor. Bütün dünyadaki kentler fuarları ve uluslararası kongreleri konuşuyor. Bakınız şimdi kısa bir süre sonra Ankara`da ikinci sanayi fuarını açacağız. Bütün dünya şehirleri kendilerinin fark edilmesini sağlama, yarışta bulunma ve rekabetin bütün gereklerini yapma konusunda fuarları, kongre merkezlerini kullanırken, bu kent geçen Sincan`da fuarları çadırlarda açtı. Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti`nin Başkenti fuarları çadırlarda açmamalıdır. XPO`ları konuşturacağız, uluslararası fuar ve kongreleri konuşturacağız. Bunları Ankara`da yapmanın yol ve yöntemlerini konuşacağız. Bizim en kısa sürede bu şehirde spor tabanlı bir olimpiyata ev sahipliği yapmamız gerekiyor. XPO`lar, fuarlar, kongre merkezleri ve de spor tabanlı olimpiyatlara ev sahipliği yapmamız gerekiyor.
Geleceğin reçetesi olan tarımı mutlaka konuşmamız gerekiyor."
Evin Göktaş