Tarih: 08.11.2012 16:18

Yenimahalle?de iktidar oyunu

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükşehir yasa tasarısı kapsamında Meclis Genel Kurulu`nda yapılan görüşmeler sonucu karara bağlanan maddenin Yenimahalle`ye bağlı bazı semt ve mahallelerinin Çankaya ve Etimesgut belediyelerine bağlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, düzenlemenin bölge halkına hayır getirmeyeceğini söyledi. Eğer bir düzenleme ihtiyacı hissediliyorsa Batıkent ve Çayyolu`nun ilçe yapılması gerektiğini ve bu şekilde bölge halkına hizmet götürülebileceğini vurgulayarak özetle şu ifadeleri kullandı:

Avucumuzun içine aldık

"TBMM`de bu yasanın geçmesi  aklı selim her kişinin kabul edeceği gibi yapılacak yerel seçimlerde muhalefet kanalının iktidara teslim edilmesi anlamına geliyor. Ben Yenimahalle Belediye Başkanı olarak bu güne kadar  Yenimahalle`de siyaset yapmadım. Çünkü yerel yönetimler öncelikle iş yapma makamlarıdır. Biz, oy veren-vermeyen herkes ile bütün bölgeyi avucumuzun içine aldık ve en ücra köşesine kadar hizmeti en üst noktaya getirdik.

Düzenleme Yenimahalle`yi  almak için

Çayyolu bölgesine de çok büyük eserler kazandırdık. Belediyeyi bölgede kurduğumuz birimlerle Çayyolu`na taşıdık. Belediyenin bütün alt yapı hizmetlerini kurduk. Çünkü hizmete ihtiyacı olan bir bölgeydi. Oradan al buraya koy anlayışıyla seçim hesabı yapmak, Çayyolu`na hizmet değil, zulüm getirir. Bu düzenleme, Yenimahalle`yi almak  için yapılıyorsa, takdir edersiniz ki bizim yatırımlarımızla sadece Ankara değil tüm Türkiye`de ses getiren bir belediye olmamızdan dolayıdır. Hem yatırım hem de bütçe açısından her noktaya hizmet götürerek gencinden yaşlısına, esnafından işçisine herkesin takdirini kazanan bir belediye olduk. Hem iktidarın yaptırdığı anketler hem de diğer anketler bunu gösteriyor.

Vatandaşa sorulsun

Verilen önerge o bölgenin belediyeye uzak olması gerekçesiyle yapıldı. Halbuki, Çayyolu`nun şimdi bağlandığı belediyeye olan uzaklıkları Yenimahalle`ye olan uzaklığından daha fazladır.  Düzenleme halka soruların halkın istekleri doğrultusunda yapılmış olsa sorumlulara şükranlarımızı iletiriz. Ancak yasa, Yenimahalle`yi almak için yapılmıştır. Araştırarak, anket yaparak halka sorarak bu düzenleme yapılmış olsa sonuç bu şekilde olmayacaktır. O bölgede yaşayan vatandaşlara gidip tek tek Yenimahalle`de mi kalmak istersiniz ya da Çankaya veya Etimesgut`a mı bağlanmak istersiniz diye sorulsa vatandaş `Yenimahalle` diyecektir. Eğer bölgenin bir düzenlemeye ihtiyacı olduğu düşünülüyorsa, Batıkent de Çayyolu da ilçe yapılsın. Bölgede yaşayan vatandaşların bu yönde isteklerinin olduğunu biliyoruz. Ben dönemimde belediye saraylarını inşa ettirdim. Halkın isteğini yerin getirsinler. Halkla en fazla diyaloğu olan bir yerel yönetici olarak söylüyorum ki o zaman bölgedeki vatandaşlara hizmet etmiş olurlar.  O zaman benim de söyleyecek bir sözüm olmaz.  

Gelirlerimiz düşecek

Bu düzenleme ne Yenimahalle`ye, ne de Çayyolu ve diğer bizden ayrılacak yerlere hayır getirmez. Yenimahalle Belediyesi ekonomik olarak da siyasi olarak da küçültülüyor. Gelirlerimiz ciddi anlamdan düşecek. Biz bunun farkındayız ve sorumluları halkın vicdanına bırakıyoruz. Meclisten çıkan her kararı beğenmesek de saygı duymak zorundayız. Bir yandan da köyleri mahalle yapıyorlar. Hizmeti yerele yükleyecekleri yere genele bağlıyorlar. Bir yandan da ilçeler büyük parçalayalım diyorlar. Düzenlemenin siyasi olduğu buradan belli. Geçtiğimiz seçimlerde Yenimahalle`den alınan bölgeden 44 bin 753 CHP oyu çıkmıştı. AKP 10 bin 287 oy almıştı. Son düzenlemeyle 100 bin ile 120 bin arasında nüfus düşüşü yaşanacak.

Önemli olan hoş bir seda bırakmak

Her şey vatandaşın gözünün önünde oluyor. Şimdiye kadar bölgeden telefon yağmuruna tutulduk. Üzüntülerini belirttiler. Ben 54 yılımı Yenimahalle`ye verdim. Ama ikinci dönem aday olacağımı hiç bir zaman söylemedim. Büyükşehir`e aday olacağım söyleniyor. Ama ben hiç bir yere aday olmadım. Bana teklif ettiler, ben de kabul ettim. Siyaset uzun vadeli bir iştir. Benim için önemli olan hoş seda bırakmaktır. Biz Yenimahalle`yi önümüzdeki projeleri de bitirdiğimizde 64 senenin yatırımını yapmış olacağız. Bizim aldığımızda Çayyolu`nda şimdiki Emniyet binası olan karakoldan başka bir yer almadık. Şimdi 3 bin metrekarelik belediye sarayı, yaşlı yaşam merkezi, spor alanları, hastane, çeşitli muhtarlık binaları ve 30 a yakın park yaptık. 1,5 milyon metrekarelik yol açtık. Bu yasa bildiğim kadarıyla önümüzdeki seçim döneminde yürürlüğü  gidecek. Yasa geçince de bu yaptırdığımız binalar diğer belediyelere geçirilecek.

Sorunların yüzde 80`i çözüldü

O bölgeye ihtiyaç olduğu için ciddi yatırım yaptık. Sorunların yüzde 80`i çözüldü. Bu düzenleme halk bizden şikayetçi olduğu için yapılmadı. Tek tek vatandaşlara sorulabilir. Seçilmek ya da seçilmemek önemli değil. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır. 10 dönemde seçilebilirsiniz, 20 dönem de seçilebilirsiniz. Ama isminiz yaptıklarıonızla anıolabilir. Biz bundan sonra da bizden ayrılacağı söylenen bölgelerde de kesinlğikle ayırım yapmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. O bölgeye ihtiyaçları doğrultusunda hizmet götürmeye devam edeceğiz.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —