şirket ortaklıkları kurulmalı
7 Şubat Cumartesi günü Wyndham Otelde düzenlenen kahvaltının ardından kurulduğu 2007den bugüne gelişim süreçlerini anlatan bir sinevizyonun ardından konuşma yapan BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin, yeni yönetimleri ve anlayışları ile yolarlına daha güçlü devam edeceklerini belirterek, değişen dünya ekonomik anlayışında Türk inşaat sektör temsilcileri olarak kendilerinin de rol alacaklarını ve bu konuda önemli projeler hazırlayacaklarını ifade etti. Şahin; Ekonomimizin ve istihdamın lideri olan inşaat sektörünün Türkiye`ye katkılarını arttırmayı hedefleyen BİM-FED, 4üncü çalışma döneminde mesaisini şirket ortaklıkları kurulmasına ve bu ortaklıklara iş imkanlarının sağlanmasına yoğunlaştıracak. Günümüz rekabet ortamında şirketler kendi kaynakları ile belli bir ölçüde ilerleme sağlayabilirler. Acımasız rekabetin yaşandığı iş dünyasında şirketler yeni kaynak sağlamayı öğrenmek zorundadırlar. Yeni kaynak sağlamanın en kolay ve hızlı yolu kendi kaynaklarını, başkalarının kaynaklarıyla birleştirmek, yani sermaye birlikteliklerine gitmektir. Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik sektörü olarak gerek parasal, gerekse bilgi paylaşımı ile rekabet avantajlarımızı geliştirmek zorundayız. dedi.
Kentsel dönüşüm projesi Türk inşaat sektörü için fırsat
Şahin konuşmasında kentsel dönüşüm projelerine de değindi; Başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile Türkiye`de 20 yılda yaklaşık 7 milyon konutun yenilenmesi öngörülmektedir. Kentsel dönüşüm projesi Türk İnşaat sektörü için büyük bir fırsattır. Bu fırsattan güçlü bir yapı ve sermayeye sahip olanlar faydalanabilecektir. BİM-FED, federasyon ve sektör olarak çalışma tarzı ile sektör şirketlerinin yeniden yapılandırılması gerekliliğinin bilincinde olarak, başta yönetim kurulu üyeleri arasında olmak üzere sektörümüzde sermaye birliktelikleri oluşturulması amacıyla çalışmalar yürütecektir. Sektörümüzün Türk ekonomisine katkılarının ve küresel sermayelere karşı rekabet gücünün arttırılmasını amaçlayan bu çalışma ile BİM-FED, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik sektörünün geleceğini de kurgulamayı hedeflemektedir.şeklinde ifade etti.
BİM-FED 4üncü dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Genel Başkan Mustafa Şahin, Genel Sekreter Abbas Demirbaş, Genel Başkan Yardımcıları; Baki çelen, İbrahim Buğdaycı, Suat Alp, Cafer Acar, Genel Muhasip M. Nuri Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Çabuk, Yönetim Kurulu Üyeleri; Vildan Orhan Altınel, Eyüp Yılmaz, Yunus Özdogan, Hasan Bozkul, Ali Memioğlu, Adem Yılmaz, Mehmet Nazlı, Özgür Gökdemir, İlyas Şirin, Kenan Uzun, Süleyman Tamkoç, Tuncer Öztürk, Serhat Özdemir, Emre Ekinci, Mustafa Serhat Damar, Yusuf Aykaç, Mehmet Halis Yama, Mustafa Şimşek, Kadir Temizgül, Süreyya Karataş, Musa Arslan, Erdal Güngör, Fatih Yılmaz, Gökmen Yüzbaşıoglu, Saffet Murat Kılıçer, Murat Güleç, Emrah Kaymak, Coşkun Palalı, Erkan Bek, Alpay Aslan, Şahin Karakoyun, Murat Özsümbül, Tuncay Tekay, Bestami Gündüz, İrfan Yay, Murat Canbaz, Danışman; Gökhan Dolu ve Av. Eren Turan.