İlginizi Çekebilir
ZİYA SELÇUK´TAN CUMHUR İTTİFAKI MİTİNGİ İÇİN SEFERBERLİK!
31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala Cumhur İttifakı okullardaki çalışmalarını hızlandırdı. Okullarda siyaset yapılmasını görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Cumhur İttifakı´nın seçim çalışmalarına dahil oldu.
Ziya Selçuk´un, “Eğitim Buluşmaları” adı altında düzenlediği toplantı Ankara´nın Elmadağ ilçesinde bugün gerçekleştirilecek AKP mitingi ile aynı güne denk getirildi. Selçuk´un toplantısı nedeniyle ilçe genelinde eğitim öğretim faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Eğitim toplantısının ardından ise Soylu´nun ilçede yapacağı mitingle AKP´nin ilçe adayını tanıtacak olması dikkat çekti.
"Hazır Olun" Talimatı
Cumhuriyet´te yer alan habere göre, Selçuk´un toplantısı için Elmadağ´da öğretmenler idari izinli sayıldı. Bugün saat 10.30´da düzenlenecek toplantı için ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri durduruldu. Elmadağ Milli Eğitim Müdürü´nün kişisel mail hesabı üzerinden idarecilere ve öğretmenlere “Toplantıya katılın” mesajı gönderdiği öğrenildi. Ayrıca okullara gönderilen yazıda, Elmadağ Belediyesi´ne ait 15 Temmuz Demokrasi ve Sanat Merkezi´nde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un konuşma yapacağı duyuruldu. Yazıda, etkinliğe katılımın zorunlu olduğu ve katılan idareci ve öğretmenlerin o gün “görevli izinli”, öğrencilerin ise izinli sayılacağı belirtildi.
"Kabul Edilemez"
MEB uygulamasına tepki gösteren Eğitim İş yönetimi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Eğitim, siyasete alet edilmeye devam ediyor. Ankara´nın Elmadağ ilçesinde düzenlenecek olan AKP mitingi için, ilçedeki tüm okullara yazı gönderilerek adeta seferberlik ilan edildi. Böyle bir uygulama kabul edilemez. Çocuklarımızın eğitim öğretim hakkı engellenemez” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Yeniçağ
Ankara
27.03.2026
- İMSAK 05:10
- GÜNEŞ 06:34
- ÖĞLE 12:59
- İKİNDİ 16:29
- AKŞAM 19:14
- YATSI 20:33
- Cuma 15.8 ° / 3.6 ° Güneşli
- Cumartesi 13.9 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 8.8 ° / 3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

