Tarih: 30.12.2017 12:39

YILDIZKAYA: Polatlı´da İlk Uluslararası Maratonu Biz Yapıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Şehrin Tarihi değerlerini Tanıtım çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘´Polatlı Belediyesi olarak 6 Mayıs 2018´de Uluslararası Gordion Maratonunu gerçekleştireceğiz. Gordion´un UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için tanıtım çalışmalarına hız verdik. Şehrimiz, Uluslararası Gordion koşusuyla önemli bir aşama daha kaydedecek.´´ dedi.

Polatlı Belediyesi geçtiğimiz günlerde bir firmayla işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol İmza töreninde konuşan Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya´nın Şehrin Tarihi değerlerini günyüzüne çıkartıp ekonomiye kazandırma çalaşmalarının meyvelerini vermeye başladığını, yapılan programlarla Polatlı´nın değerlerini marka haline getirerek ulusal ve uluslararası arenada tanıtacaklarını söyledi.

Kadim Koç “ Türkiye Atletizm Federasyonu ile birlikte yapacağımız çalışma sonucunda Gordion Koşusunu Ankara´nın bir markası haline gelecektir. Nasıl Avrasya Maratonu var sa Polatlı´da da Gordion Maratonu olacak. Gordion´un aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için yapılan çalışmalardan birisidir. Hem de bu çalışmanın yanına yapacağımız başka etkinliklerle Gordion´u tanıtmaya çalışıyoruz ve inşallah Gordion´u önümüzdeki yıllarda Dünya Miras Listesine sokacağız.” dedi.

Polatlı Belediyesiyle protokol imzalayan Perspektif Limited Şirketi yetkilisi, Şule Çınar ise 6 Mayıs 2018 tarihinde Gordion´da gerçekleşecek koşuya binlerce sporcu getireceklerini iddia etti. Çınar, “Grup olarak 6 Mayıs´ta yapılacak olan Koşuyla ilgili organizasyon yapmak üzere buraya geldik. Friglerin Başkenti Gordion´a dikkati çekmek için bu koşuyu düzenliyoruz. Polatlı Belediyesinin destekleriyle Gordion´un ve tümülüslerin olduğu bölgede bu koşuyu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —